Allsvenskan: ”Svårt att ersätta FAIK så sent”


Enligt obekräftade uppgifter till Bandyworld är flera spelare på väg att lämna Finspång. Katrineholm VBS har gjort klart med Finspångs lagkapten Johan Jansson. Enligt uppgifter så är det flera spelare som söker både jobb och klubb i grannlandet Norge. Flykten beror således både på både den civila arbetssituationen spelarna har, men också på ackorduppgörelsen tidigare i vintras.

Till Folkbladet säger Per-Erik Störe i dagens upplaga att sex spelare är klara för fortsatt spel.

Finspångs skyttekung Tobias Wallberg med 41 mål för FAIK överväger att lägga av. Anbud från andra klubbar saknas inte och division två spel lockar inte. Till Folkbladet säger han så här: – Allsvenskt spel blir nog svårt nu. Det är svårt att få tag i spelare av allsvensk kvalitet i maj, för de är ofta tingade av andra klubbar och det kostar lite pengar och de pengarna finns inte just nu. Finns inte spelare så går det inte att ha ett lag. Det är jäkligt tragiskt att det blir som det blir. Vi är ju inte ensamma om att ha ekonomiska bekymmer men det är ju synd att det ska behöva gå så här långt. Det är väl det som är det tråkigaste.

Frågan är vilket lag som är beredda på att hoppa in i Allsvenskan om Finspångs AIK tvingas dra sig ur. Selånger stod närmast på den lista Svenska Bandyförbundet gjorde upp om senast då Surte fick ta över Falu BS plats. Klart är att det är svårt att ersätta Finspång så sent och det bästa vore förstås att Finspång reder ut situationen.

Läs också: Finspång jobbar vidare med ekonomin

Läs också