Spelarnytt: ”The Hero” klar för Haparanda


En världsstjärna, publikfavorit och artist i en och samma person. Han är vald till världsmästerskapens bäste i sin position – inte bara en gång – utan två! Världsmålvakten Marko ”The Hero” Herajärvi, 29, är nästa nyförvärv i HaparandaTornio Bandy, skriver klubben på sin hemsida. Marko har de senaste två åren spelat i Ryssland för Sayan i Abakan.
– Det känns riktigt bra att flytta hem och börja jobba i familjeföretaget och samtidgt få möjligheten att fortsätta karriären i hårdsatsande HT Bandy, säger Marko, själv.
Herajärvis styrkor är bland annat hans reaktionssnabbhet, närspel, rörelseförmåga, smidighet samt förmågan att läsa spelet, skriver Haparanda.
Marko ser verkligen fram emot att återigen få spela tillsammans med bästa vännerna och speciellt ser han fram emot att få spela ihop med en viss person, nämligen liberon Markus Hiukka:
– Samspelet mellan mig och Markus har tidigare fungerat jättebra och jag har en riktigt bra känsla även efter fjolårets VM-turnering i Vänersborg.
Marko beskriver det så viktiga samspelet mellan målvakt och libero med följande ord:
– Markus vet vilka bollar han kan släppa till mig och vilka han själv måste försöka plocka. Samtidigt i en-mot-en lägena vet Markus exakt vilken sida han släpper spelaren och där jag då har möjlighet att komma ut och täcka.

Läs också