Selångar antar den Allsvenska utmaningen

Selånger antar den allsvenska utmaningen och spelar återigen i den näst högsta serien i svensk bandy. Selångar lämnade tidigare ett besked om att säga nej till en allsvensk plats, men engagemanget i klubben gav ny energi där möjligheterna var större än eventuella problem.

– Glädjande att Selånger är tillbaka i allsvenskan. Klubben har varit nere i källaren och vänt efter en konkurs. Man har gjort ett starkt arbete i Selånger och har bra ungdomsverksamhet, säger Micael Eriksson på Bandyförbundets tävlingsenhet.

Föreningen erbjöds för en vecka sedan en plats i allsvenskan då ett annat lag hoppat av – och sa först nej – men vid ett möte i går kväll ändrades det beslutet, skriver Sveriges Radio.

”Det är med skräckblandad förtjusning Selånger Bandy ger sig av på äventyr i Allsvenskan norra” skriver klubben i ett pressmeddelande.

Det som fick föreningen att först tveka var både sportsliga och ekonomiska frågetecken, men vid mötet igår kom det fram att det finns ett stort engagemang från flera håll i föreningen. De tror att de positiva delarna med ökade möjligheter att locka mer publik, fler sponsorer och nya spelare överväger, skriver SR.

Läs också