Hammarby bötfälls


Svenska Bandyförbundets Disciplinnämnd (DN) har beslutat att bötfälla Hammarby Bandy med 75 000 kronor för Hammarby-supportrarnas förseelser i samband med årets Bandyfinal på Friends Arena. 
  
– Mot bakgrund av ärendets dignitet har utredningen i alla avseenden varit omfattande. En SM-final i bandy med åskådare på ca 38 000 på Friends Arena och med direktsändning i TV betraktas som en riksangelägenhet för hela Idrotts-Sverige. Därför har DN beslutat att ärendets handläggning och beslut skall hänföras till Riksidrottsförbundets bestraffningsnormer, säger DN:s ordförande Mats Westling.
  
DN har under utredningen konstaterat att Hammarbys supportrar gjort sig skyldiga till flera mycket allvarliga förseelser. I samband med matchstart tändes ett tiotal bengaler, ett stort antal Hammarbysupportrar stormade spelplanen innan matchens slut och ca 170 stolar var dessutom söndersparkade på Hammarbys supporterläktare. 
  
Enligt Bandyförbundets tävlingsbestämmelser kan förening vars supportrar begår förseelser åläggas böter. Med hänvisning till denna bestämmelse och de allvarliga förseelserna har DN funnit skäligt att ålägga Hammarby Bandy böter om 75 000 kronor.

Läs också