Spelarnytt: Claesson klar för SAIK

Sandvikens AIK har gjort klart med ny målvakt. Det är SAIKs andra nyförvärv inför kommande säsong. Örebros förstemålvakt Jacob Claesson har skrivit på för 1+1 år.
– Det är en jättehäftig utmaning att få chansen att spela med Sandviken som är en av de verkliga giganterna i svensk bandy. Jag är väldigt smickrad och det känns inspirerande att få den här chansen, säger Jacob.

Jacob är 28 år och kommer ursprungligen från Gamleby i Småland. Han spelade sina första seniorår i Tjustbandy innan han år 2007 flyttade till Örebro. De senaste 3-4 åren har han varit förstemålvakt i Örebro och de senaste två säsongerna även lagkapten.

Kamp om förstemålvaktsplatsen

Tillsammans med Abbe Bodin kommer Jacob att vakta SAIK-målet i vinter då Filip Berglönn har sökt in på en skola till hösten:
– För Filips skull hoppas och tror vi att han ska komma in på skolan, i och med det behöver vi stärka upp på målvaktssidan. Vi behöver ha minst två bra målvakter och Jacob är en duktig målvakt med goda ledaregenskaper så det känns jättebra att vi får in honom. Skulle det inte bli skola för Filip blir det samma konkurrens som i år där Filip hotar bakifrån som en mycket
lovande P20-målvakt, säger sportansvarige Daniel ”Zeke” Eriksson.

Jacob beskriver sig själv som en ganska lugn målvakt som spelar mycket på strategi och genom att läsa spelet snarare än stora yviga rörelser. Sina 171 cm kompenserar han genom snabbhet och explosivitet. Målsättningen i SAIK är att utvecklas än mer som bandyspelare, något han har stora förhoppningar på i Sandviken:
– Jag tror inte att det går att få så mycket bättre förutsättningar än att vara med och spela med många av Sveriges bästa bandyspelare. Det ska bli kanonkul och jag ser fram emot det väldigt mycket, berättar Jacob.

Läs också