Silly Season: ”Alla klubbar är aktuella”

Mycket tyder på att Patrik Nilsson spelar i Sverige kommande säsong efter det att Zorkij har fått ekonomiska problem. Zorkijs anmälan för högsta serien kommande säsong dröjde, men kom in när ryska förbundet förlängde anmälningstiden.

Uppsala Nya Tidning skriver i dag att Patrik Nilssons nya klubb kommer att presenteras inom kort. Till tidningens äger han att han måste börja fokusera på livet efter bandyn. Patrik från Söderfors har hunnit bli 31-år, men det är inget hinder för många år många år ytterligare i Elitserien, om inte skador sätter stopp.

Den gångna säsongen var lyckad för Patrik Nilsson. Han vann skytteligan i både VM och i den ryska ligan – som förste utlänning. – Min klubb Zorkij var jättenöjda med mig och ville ha mig kvar, men så fick de ekonomiska problem som jag ännu inte har löst med dem. Så nu är jag inställd på att spela i Sverige, säger Nilsson till tidningen.

– Det kommer att bli officiellt inom ett par dagar eller om en vecka, du får vänta och se. Jag vill inte kommentera någonting innan dess. Det har surrat rejält om att Patrik är aktuell för Vetlanda.

Till tidningens äger Patrik Nilsson i bostadsrätten i Hammarby sjöstad i Stockholm. – Vi har haft den kvar medan jag spelade i Ryssland och min sambo har bott kvar i den hela tiden, men vi får se hur det blir efter att jag har gjort klart med en ny klubb. En hint om var han kan hamna är att han vill satsa på sin civila karriär. – Jag utbildade mig till key account manager när jag spelade i Hammarby och skulle vilja ha ett jobb inom det vid sidan om bandyn.

Alla klubbar i Sverige är aktuella för mig

Frågan är om Sirius kan ordna fram ett sådant, som aktivt söker efter en anfallare. En gång i tiden var anfallsstjärnan aktuell för blåsvart. – Det var innan jag skrev på för Hammarby och kom hem från Ryssland förra gången som jag träffade Sirius. Skulle det vara ett alternativ nu med? – Jag kommenterar ingenting. Det enda jag kan säga är att alla klubbar i Sverige är aktuella för mig, säger Patrik Nilsson.

Uppsala Nya Tidning har sökt Sirius sportsligt ansvarige, Mats Söderman samt tränaren Olle Gabrielsson utan framgång.

Läs också