Finland Antti Parviainen ny förbundskapten

Det finska landslaget drar i gång kommande säsongen i september och gör det med Antti Parviainen, 53 år, som efterträder Tommy Österberg. Antti har ett tvåårskontrakt som förbundskapten.

– Senaste VM visade att vi har ett bra lag, men konkurrensen matcherna blir hårdare hela tiden. Kazakstan, Norge och USA har ökat för att utmana Finland och Sverige och Ryssland är två stora är alltid tuffa, säger Antti Parviainen bland annat som ny förbundskapten. Främsta målet är att återta positionen som en av de tre främsta nationerna. – Vi har några bra spelare kommer i U23-landslaget som är aktuella för A-landslaget, säger han vidare.

Flera kommer säkerligen vara med i landskamperna mot Sverige den 7 och 8 september. Finland har många rutinerade spelare som närmar sig slutet av sin landslagskarriär och det är säkerligen prioriterat att nu få in unga spelare.

Antti Parviainen var senaste säsongen lagledare för Achilles i den finska ligan och tidigare tagit hem finska titlar åt Botnia 1989, 1991. Dessutom har han varit förbundskapten för Estland tidigare.

Läs också