Spelarnytt: Hauska förstärker Kungälv

IFK Kungälv presenterade i helgen ett fint tillskott. Finska landslagsspelaren Hauska som senast spelade i Broberg har skrivit på för Kungälv.

– Det känns jättekul att komma till Kungälv som har hittat en bra lösning för mig och min sambo med lägenhet och jobb. Jag hoppas kunna hjälpa laget med mina styrkor, säger Janne Hauska.

Som främsta egenskaper som bandyspelare beskriver han sitt skott och att han med sina 191 cm även kan bidra med en del tyngd i anfallet till IFK Kungälv.
– Det känns jättekul att vi har gjort klart med Janne. Med sin tyngd och storlek har han kanske egenskaper vi inte haft i Kungälv på senare år och det ska bli spännande att se honom på Skarpe Nord i vinter, säger Stefan Angberg i IFK Kungälvs sportgrupp.

Janne Hauska gjorde 14 mål och assisterade till fyra mål förra säsongen i Brobergsfärger under elitseriens grundspel. Två mål kom på fasta situationer och det var i samband med hörna.

Så här ser IFK Kungälvs och Ari Holopainens trupp ut just nu:
Målvakter: David Borvall och Victor Lindblom. Utespelare: Jesper Larsson, Hampus Kärnman, Mathias Johansson, Olle Nordlund, Jakob Jenefeldt, Robin Mohlén, Andreas Berggren Eckerht, Axel Ekholm, Mikael Lindberg, Fredrik Brandin, Ted Skoglund, Elias Modin, Mikko Lukarilla, Fredrik Johansson, Janne Hauska

Läs också