Äntligen slutspel

I kväll drar slutspelet igång för Svenska Cupen. Cupen inleds med kvartsfinalen Västerås – Sirius. BandyWorld tror på Villa Lidköping. Formen ser ut att infunnit sig tidigt. Lite motivationsproblem har kunnat skönjats i vissa träningsmatcher. Ändå är laget obesegrerat efter de inledande tio matcherna. Svenska Mästarna Hammarby har tappat tongivande spelare och har även haft skadeproblem under försäsongen.

Inför Svenska Cupen: Franco tror på Villa

I helgen avgörs Svenska Cupens slutspel. Herrlandslagets förbundskapten Franco Bergman tror att Villa Lidköping kommer att stå som slutsegrare på söndag.

I vintras slog Hammarby ut Villa Lidköping i SM-semifinal. På fredag har Villa chans till revansch då lagen möts i kvartsfinal i Svenska Cupen.
– Det är mycket som talar för Villa i cupens slutspel, anser Franco. De har fått träna mycket på stor bana och gjort bra resultat hittills under försäsongen. Villa har också en bred trupp vilket kan vara avgörande en sån här helg.

Tillsammans med Radiosportens Robert Tennisberg har Franco tippat utgången i Svenska Cupens slutspel.
Det är upp till bevis för Villa den här säsongen. Når man inte framgång i år så gör man det aldrig. Villa kvaddades av Bajen i vintras, men nu saknar mästarlaget Stefan Erixon och ev. Patrik Nilsson. Och David Karlsson vill nog visa att han inte valde fel. Jag tror Villa tar hem hela cupen, säger Robert Tennisberg.
– De lär utmanas av Sandviken som också ser starka ut, även om Murrens flytt kommer att bli märkbar. Förhoppningsvis för dem blir det lite mer lugn och ro där, men det är tveksamt..ha ha.. Edsbyn känns svårbedömda, men får hursomhelst slå lite underifrån.
– Sirius har ju varit rätt vassa i ett par år nu, men jag tror att det dröjer ett tag innan de tar nästa kliv. De lär ändå ge Västerås en rejäl match nu.
– Tillberga är en intressant nykomling, med Bergwall och Östling i spetsen, men jag tror inte att de rubbar SM-finalisten Bollnäs.

Tippare Franco Robert
Västerås-Sirius 4-3 4-3
Villa-Hammarby 5-2 5-3
Sandviken-Edsbyn 6-3 4-2
Bollnäs-Tillberga 4-2 8-4
Slutsegrare Villa Villa

Läs också