Ekonomi: Västerås SK på grön kvist

Västerås SK Västerås SK rapporterar om att man äntligen nått ett positivt eget kapital efter flera års hårt arbete.

…och vill fräscha upp ABB Arena

Västerås SK vill få till ett ansiktslyft av bandyhallen på Rocklunda lagom till årets säsongstart. Klubben hoppas att Västerås stad idag, den 18 juni, ska ge ett klartecken till att genomföra den första av tre planerade etapper.

– Det höjer ju även värdet på hallen när det gäller andra evenemang. Vi har haft en bra dialog – som vanligt, får jag lov att säga – med staden, så att jag tror på att det blir av.

Det VSK Bandy vill göra är i ett första skede är att bygga företagsloger på delar av den västra långsidan och måla bort den gråa betongfärgen, uppger SR P4 Västmanland.

I ett senare skede vill klubben få till en servering, i stället för nuvarande kiosker, samt bygga ihop bandyhallen med hockeyhallen.

Om det blir klartecken till den första etappen så är det Västerås stad och fastighetsägaren som kommer att genomföra upprustningen, som går på ungefär tre miljoner kronor.

I slutänden får VSK Bandy ändå betala, eftersom klubben gått med på en hyreshöjning på 235 000 kronor per år. Detta trots tidigare klagomål på för dyra hyror.

Det förklarar klubbchefen Michael Campese så här:

– Det man faktiskt ska ge staden är att vi har ju fått en justering på hyrorna som gör att ishyran har blivit bättre och lägre, vilket gör att vi kan ta den här satsningen.

– Det här ser vi ju en intäktsmöjlighet i också. Vi känner att vi är i ett läge där vi behöver ta steg, inte bara med laget, utan även i andra delar. Därför känner vi att det här är en helt okej kostnad att ta, säger Michael Campese till P4 Västmanland.

Läs också