World Cup: ”De bästa samlas i Sandviken och Ljusdal”

Live Spel idag:

World Cup i bandy går i år av stapeln torsdag till söndag den 10-13 oktober 2013 och även i år deltar världens främsta bandylag. Utvecklingen med att bredda cupen till satellitvärdar för gruppspelet fortsätter och Ljusdals kommun är först ut med att tacka ja till ett värdskap.

Förra året stod Ljusdal som värd för en klassisk match mellan Ljusdal och Bollnäs inför över 3 000 åskådare på Ljusdals IP, en riktig folkfest kl 19.00 en onsdagkväll i oktober. Ljusdal kommun har tackat ja till minst två gruppspelsmatcher i och med att Ljusdal BK erhöll ett wildcard till turneringen.

– World Cup är starkt förknippat med Ljusdal i och med den 34-åriga tradition som funnits i staden. Att få chansen att ytterligare lyfta förra årets lyckade satsning ligger helt i vårt intresse för att göra cupen bättre och samtidigt få delar av folkfesten tillbaka till Ljusdal, säger Stefan Färlin på Närljus/Ljusdal kommun.

Inbjudna lag till World Cup 2013
Sverige: Broberg (6:a i elitserien), Edsbyn (4), Hammarby (1), Bollnäs (5), Ljusdal (13, wild card), SAIK (3), Villa Lidköping (2), Vänersborg (7), Västerås (8).
Ryssland: Baikal-Energy (7), Dynamo Kazan (4), Dynamo Moskva (1), Jenisej (3), Zorkij (2) + ytterligare ett ryskt lag
Norge: Ullevål (norsk mästare)
Finland: IFK Helsingfors (finsk mästare)

Läs också