Tunga förluster för Örebro

Martin Apelqvist och Björn Buskqvist väljer att lämnar Örebro SK. De båda spelar gjorde tillsammans 48 mål och det har gått trögt för Örebro under årets Silly Season.

– Ja, tyvärr. Apelqvist har meddelat att han bryter sitt kontrakt. i Buskqvists fall handlar det om att han fått jobb i Norge och väljer att fortsätta sin bandykarriär i Stabaek, säger ÖSK:s klubbchef Fredrik Johansson till NA.

Sedan tidigare är det klart att Robin Olsson (Sirius), Jimmy Berglund och Lars Edvartsson (Kalix), Andreas Broberg (köping och målvakten Jacob Claesson (Sandviken) och Johan Andersson lämnar Örebro.

På nyförvärvssidan är det betydligt tunnare. Än så länge har klubben bara gjort klart med Köpings målvakt Mikko Peri.
– Vi kommer att ha en stark stomme också i vinter, det är jag övertygad om. Men vi är lite sent ute jämfört med de senaste åren, säger Fredrik Johansson till UNT.

Sebastian Brandt, Thomas Ahlström, Adam Wijk och Erik Wallman har fortsatt kontrakt. Tomas Knutson, Lars Buskqvist och Mikael Jansson är nära att skriva på. Från juniorleden kommer Robin Öhrlund och Jonas Grethe.

Örebro SK hoppas på Patrik Sjöström, som efter ett par säsonger i Västerås SK valt att flytta hem till Närke.
– Om ”Putte” ska fortsätta spela så kommer han att göra det med oss. Och det är min förhoppning att han gör det, säger Johansson till tidningen.

Örebro sätter visst hopp till universitetets intagningsbesked nu i mitten av juli.
– Jag vet att det finns duktiga spelare som sökt utbildningar här, och då är vi givetvis intresserade.

Läs också