Villa kastas ut från hallen mitt under slutspelet

I dag kom beskedet att Villa kastas ut från inomhusarenan under slutspelet. Lidköpings kommun flyttar ut Villa Lidköping till utomhusarenan då Melodicirkusens andra chans ska vara där den 1 mars. Villaledningen försöker vända den sportsliga nackdelen till en möjlighet. Om laget går till slutspel ska Villa se till att bjuda på en nostalgisk utematch med nytt publikrekord.
Sportamore säljer bandyrprylar till nedsatta priser i kväll:

Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson var mycket glad över att arrangemanget kommer till Lidköping och påpekade att man tillsammans med kommunen skulle finna en lösning om det blir en krock.
– Villa fyller 80 år i år och det kan hända att vi arrangerar en historisk match på utebanan, säger han till NLT. Blir det en krock så är jag övertygad om att vi kan lösa detta med kommunen.

Till Radio Skarborg säger Glenn Rytterfjäll att Lidköpings kommun får bygga upp de facileteter som Villa har i dag, som loger, restauranger osv.

Nu är risken dock liten. Om Villa går till kvartsfinal har laget fyra matcher på sig för att inte krocka med Melodifestivalen. Det som blir lidande är att Villa missar träningstider för olika lag. Å andra sidan kan Villas restaurang se fram mot en lysande vecka. Cirka 350 personer kommer att arbeta i arenan under den aktuella veckan. Det blir 350 presumtiva gäster ytterligare för restaurangen.

Spelarna inte lika nöjda?

Det är en sak skapa nostalgi. Hur blir det med de sportsliga förutsättningarna. Från perfekta förhållanden till utomhusspel med nyckfulla förutsättningar. I fjol spelades VM på Heden, det blev mycket lyckat. Lyckan var dock på en mycket skör tråd. Veckan innan drog oväder in över Västsverige och matchen hade inte näppeligen inte dragit någon publik och varit sevärd.

Årets man och landslagstjärnan Daniel Andersson i Villa Lidköping kommenterar och frågar Arena chefen
Glenn Rytterfjärt så här: -Oerhört bra dialog med Villa? Vad är det som ni gemensamt kommit fram till som är bra? Välkommen till omklädningsrummet.
– Mello 2014 i Lidköping. Kul, då får vi kanske möjlighet att slå publikrekordet från 1981 på 8774 pers. #gillaläget, twittrar Villas tränare Magnus Nordin.

Anders Fredriksson
Lyssna: Anders Fredriksson ordförande i Villa lidköping BK om att Mellon flyttar bandyn

Läs också