Rysskampen åter på Heden

IMG_6646 I månadsskiftet januari-februari avgjordes bandy-VM i Västsverige. Den 7-8 december är det återigen dags för landskamper i väst. Bandyvärldens tungviktare, Sverige och Ryssland, kommer att mäta krafterna i en dubbellandskamp. Första matchen spelas på Arena Heden i Göteborg medan returmötet avgörs i Arena Vänersborg.

Under bandy-VM 2013 avgjordes gruppspelsmatchen mellan Sverige och Ryssland inför nästan 6000 åskådare på Heden i Göteborg.
– Efter publiksuccén under VM-matchen mot Ryssland är det kul att få bjuda på bandy på allra högsta nivå igen. Det känns smickrande att få arrangera ytterligare en landskamp på Heden i Göteborg, säger Kenth Hultqvist, sportchef i GAIS Bandy.

Dubbellandskampen mellan Sverige och Ryssland inleds på Heden i Göteborg lördag 7 december. Dagen efter spelas returmatchen i Arena Vänersborg.
– Vi är övertygade om att det kommer att bli ett prestigemöte på isen och är glada över frågan att få arrangera en match. Vi kommer att skapa ett evenemang med kringaktiviteter så att publiken får uppleva en del av känslan som fanns under VM, säger IFK Vänersborgs ordförande Stig Bertilsson.

För herrlandslagets förbundskapten Jonas Claesson blir dubbellandskampen i väst det sista testet inför VM i Irkutsk 2014.
– Jag ser fram emot matcherna och jag har även pratat med spelarna. De har positiva bilder från VM trots finalförlusten mot Ryssland. Publiktrycket och det stora intresset som var under VM bär spelarna med sig, säger Jonas.

Landskampsschema:
Lördag 7 december, Arena Heden, Göteborg: Sverige – Ryssland
Söndag 8 december, Arena Vänersborg: Sverige – Ryssland

Bandy-VM 2014 avgörs 26 januari – 2 februari i Irkutsk, Ryssland.

Läs också