Champions Cup: Spelordning…

cc img 2013 Dom fyra grupperna är indelade i varsin halva, A och B sida. Grupp A1 möter lagen i grupp A2. En tabell upprättas där alla lag som tillhör grupp A räknas in efter nedanstående poängfördelning. Likadant sker i grupp B. På söndagen spelas sedan placeringsmatcher utifrån tabellplacering i respektive grupp A eller B.

Matchtiden är 2 x 45 minuter. En match kan inte sluta oavgjord. Vid ett oavgjort resultat efter ordinarie speltid så blir det straffslag (tre straffar per lag sen en och en om det inte är avgjort) för att kunna skilja lagen åt. Man måste använda olika straffskyttar tills det att någon av lagen vunnit. En spelare som är tidsutvisad får slå straff men inte en spelare som fått matchstraff, rött kort det är 20 min paus. Varje lag kan använda sig av 17 ombytta spelare per match sex avbytare varav en målvakt. Det får bara finnas fem ledare vid spelarbåset. Time out är tillåtet.

Finalen skiljer sig från de andra matcherna. Om det står oavgjort efter ordinarie speltid så blir det förlängning, sudden death 2 x 10 min, om det fortfarande står lika blir det straffar. Man skall använda olika straffskyttar tills det att någon utav lagen vunnit. En spelare som är tidsutvisad får slå straff men inte en spelare som fått matchstraff, rött kort.

Läs också