”Seglade hem Allsvenskan – kraschade vid bryggan”

Örebro SK dominerade allsvenska norrgruppen och seglade hem Allsvenskan. Men ”kraschade vid bryggan” då man och hamnade i den svåraste kvalgruppen, medan allsvenska norrtvåan Kalix fick lättare kvalgrupp och tog sig upp till Elitserien.

Sedan dess har det mesta gått utför för Örebro SK. Flera tongivande spelare har lämnat Örebro och i dag är truppen tunn. Osäkerhet finns om skyttekungen Tomas Knutsson spelar vidare i Örebro samtidigt har Martin Apelqvist, Norge, och Robin Olsson, Sirius, lämnat klubben.

Örebro kommun valde att inte hålla uppe bandybanan under sensommaren och Örebro har fått gå på storbana först denna veckan. I dag spelar Örebro träningsmatch mot Katrineholm VBS som har varit säsongens utropstecken tillsammans med Gripen och Tillberga bland de allsvenska lagen så här långt.

På Örebro SK hemsida uppges humöret bland spelarna vara på topp, men Örebros tränare Patrik Twine sticker inte understol med att truppen är tunn.

– Ja, vi är 17 spelare, men jag kan väl tycka att det fattas ett par spelare. Det är en tunn trupp och då märks det snabbt om någon inte kan vara med. Imorgon har vi exempelvis bara två avbytare, Jansson är borta pga jobbet och Knutson saknas. Någon spelar till måste in, det tycker jag. Vi har en bra startelva, men vi är känsliga för skador och sjukdomar.

Nu har kvalet till Elitserien gjorts om så bästa laget i Allsvenskan ska inte hamna i samma situation som Örebro gjorde i fjol. Det hade varit fördelaktigt för Örebro att lägga sig i de sista matcherna för att bli tvåa. Den som minns London-OS 2012 och badmintondamerna vet hur tråkigt det är.

Läs också