IFK Kungälv på rätt köl igen

IFK Kungälv är återigen ett vinnerlag. Elitserieavslutningen i fjol var tung och inledningen på årets träningsmatchande började inte bättre. Storförlust i träningsmatchen mot allsvenska Gripen. I helgen kom dock en vändning när IFK Kungälv tog hem Koza-Cup efter seger mot just Gripen i den avslutande och avgörande matchen.

– Vi är väldigt nöjda med helgen. Vi har fokuserat på vårt egna spel, säger Ari Holopainen till IFK Kungälvs hemsida.

– Vi är sju nya spelare och tre nya i organisationen så det är tio nya man i organisationen. Det tar sin tid att få till det, men nu börjar ta form, säger Kungälvs lagledare Jörgen Sjöholm.

I turneringen spelade bara Peter ”Prinsen” Karlsson den första matchen.
– Han blev krasslig och vilade under turneringen, berättar Jörgen som är nöjd med Peter och instämmer att Peter Karlsson var en av de tongivande spelarna i Kungälvs träningsmatcher mot Villa Lidköping. – Det har gått jätte bra för Peter och han har smält in i laget. Det är en väldigt trevlig kille.

Så det är inte axeln som hindrade honom för spel i helgen?
– Nej, hans axel är bra. Sedan har han inte spelat så mycket de sista säsongerna, det ser bra ut.

För IFK Kungälvs del återstår två träningsmatcher inför elitseriepremiären. I båda matcherna står Gripen för motståndet.
– Gripen har varit snälla att ställa upp två matcher mot oss, säger Jörgen Sjöholm. Det har varit svårt att hitta motstånd.

Jörgen berättar vidare att man initialt hade hoppats på att både Vetlanda och Vänersborg skulle ha varit med i cupen, men de cupen stämde inte riktigt in med deras upplägg. GAIS hade redan bestämt sig för sin träningsresa till Uppsala.

Kungälv hoppades få till en träningsmatch mot ryska Volga, men det har inte gått att få till.

Gripen förlorade oväntat mot Surte med 5-6. Surte blev överraskande tvåa tureringen, men bara en förlust mot Kungälv.

IFK Kungälv – Frillesås BK 7 – 0
Gripen BK – Blåsut BK 3 – 2
IFK Kungälv – Surte 9 – 1
Frillesås BK – Gripen BK 3 – 5
Blåsut BK – Surte BK 6 – 7
Blåsut BK – Frillesås BK 7 – 2
Gripen BK – Surte BK 5 – 6
IFK Kungälv – Blåsut BK 2 – 1
Frillesås BK – Surte BK 2 – 4
IFK Kungälv – Gripen BK 4 – 1

IFK Kungälv
Ari Holopainen är ny tränare för IFK Kungälv kommande säsong.
Nya spelare: Peter Karlsson, Villa Lidköping, Olle Nordlund, Motala, Janne Hauska, Broberg, David Borvall, GAIS, Fredrik Brandin, Frillesås, Robin Mohlin, Frillesås samt Andreas Berggren Eckerth och Elias Modin två egna juniorer.
Förluster: Mattias Johansson, Villa Lidköping, Pertti Virtanen, Finland, Markus Kumpuoja, Hammarby, Mikko Rytkönen, Finland, Daniel Gratjov, Frillesås, Jesper Larsson, Grängesberg.

Läs också