V, S och MP stoppar säger Nej till hall i Kalix

Två veckor till bandystart har Kalix inte någon isbana att spela på. Allsvenska Haparanda har fått upp sin is och även Ljusdal har fått upp sin is. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet säger Nej till bandyhallen och den beräknade investeringen på 145 miljoner kronor.

– Vi har sagt att vi behöver mer information om arenahallen, ordentliga underlag i stället för en grov kalkyl, inte minst vad det kostar att ”drifta” en sådan anläggning och vilket bolag som skulle kunna tänkas göra det, säger socialdemokraten Kenneth Sandberg till NSD.

– Det är en svår fråga, vi har många saker att prioritera bland. Det handlar om en mycket stor investering.

Kalix Bandys kassör Henrik Eriksson, som är också (C)-politiker, säger till tidningen att han är häpen över de styrandes inställning.

– Elitserien börjar den 25 oktober och vi har ingen is i Kalix. Ljusdal har is, Haparanda har i gång den konstfrusna isen. Vi måste åka i väg för att få tid på is. Kalix Bandy är det enda elitserielaget alla kategorier som inte har någonstans att spela och träna, säger Henrik Eriksson som tror att avsaknaden av hall för bandyn innebär slutet för bandyn på orten.

– Det går inte att driva ett elitserielag utan förutsättningar, det är ingen som orkar. Vi kan klara oss kvar i elitserien den här säsongen, men i längden kan vi inte rekrytera nya spelare utan en hall, säger Henrik Eriksson.

Läs också