World Cup: Neftyanik inledningsmatchen mot Zorkij – Mickelsson avgjorde!

World Cup: Dynamo Moskva läsarnas favorit

har satt sina bandy-odds för World Cup. Just nu är tio matcher spelbara på
Här hittar du vilka lag som Bandyworlds läsare tror kommer att gå till Svenska Cup-finalen. Dynamo Moskva är storfavorit. Sandvikens AIK ser ut att vara det lag som ligger närmast en final, om Bandyworlds läsare får rätt.

vodnikJenisej Vodnik – Jenisej 1-3 (0-1)
Jenisej fick slita till sig segern mot Vodnik. Sergej Lomanov gav Jenisej ledningen strax före halvtid, men Vodnik replikerade direkt i andra halvlek efter bara 37 sekunder. Yurii Radiushin svarade för målet. Artem Bondarenko återgav Jeniesej ledningen åtta minuter senare. Avgörande 1-3 dröjde till 57:e matchminuten då Vikulin Yury skjöt in en straff för Jenisej.

VästeråsVilla
Västerås SK – Villa Lidköping 0-3 (0-1)
Den förväntade nyckelmatchen i ”Jenisejs-grupp” vanns av Villa med 3-0.  Tre enmålsskyttar: Petter Björling, David Karlsson och Tim Perssson. Nu måste troligtvis Västerås SK vinna mot Jenisej. I våra förhandsspekulationer fanns tankarna om Jenisej, Villa och Västerås vinner var sin match mot varandra.

Hur nöjd är du med matchen, Magnus Nordin, tränare i Villa? – Missade tyvärr matchen på grund av jobb i Stockholm, men de rapporter jag fått talar om ett starkt kollektiv, stark def och bra moral. Jättenöjd!

Målen:
0-1 Petter Björling 25:59
0-2 David Karlsson 36:41
0-3 Tim Persson 54:30

Ullevål Broberg Ullevål – Broberg 0-6
Ullevål höll 0-0 i 18 minuter mot Broberg som gick till halvtidsvila med en 0-2-ledning. Det dröjde sedan ytterligare 11 minuter in andra halvlek innan Broberg gjorde två snabba mål som betydde 0-4. Jonas Engström och Martin Södeberg gjorde tre mål var i matchen. Ullevål har inför World Cup spelat två träningsmatcher. Matcherna har spealts mot Boltic och Lidköpings AIK. Förluster i båda matcherna.

nefyanik Zorkij Zorkij – SKA Neftyanik 3-5
Christian Mickelsson avgjorde inledningsmatchen med sina två mål när hans SKA Neftyanik besegrade Zorkij i inledningsmatchen med 3-5. Zorkij hade straff vid ställningen 3-4, men man lyckades inte få in bollen mellan Neftyanik stolpar där Joel Othén är målvakt numera. Petr Tsyganenko blev tvåmålsskytt för Zorkij.

Jenisej, Villa Lidköping, Hammarby och Västerås skuggar favorittoppduon.

World Cup-turneringen starWorld Cup 2013tar redan i morgon torsdag. Det är en intressant öppningsmatch i Grupp A mellan Villa Lidköping och Västerås SK i morgon eftermiddag. Förutom sportsligt så ser matchen även attraktiv ut att ur ett Oddset-perspektiv. Matchen har i förhandssnacket omnämnts som en nyckelmatch i grupp A. Jenisej är knapp favorit till gruppsegern. Fjärdelag är ryska Vodnik. Det ser inte omöjligt ut att de tre favoritlagen vinner var sin match mot varanda. Gruppen ser väl värd ut att ha lite extra koll på.

Hammarby får som Svenska Cup-mästare bli favorit i Grupp B, även enligt läsarna. Patrik Nilsson som vilade större delen av Svenska Cupen lär vara tillbaka i laget. Ljusdal ser ut att ha fått till det under inledningen av hösten och Bollnäs lyckades hyggligt i Svenska Cupen. Dynamo Kazan har inte övertygat helt i Ryska Cupen så här långt. Skador sägs ha ställt till det för laget om nu uppgifterna stämmer. Kanske är Kazan överskattade?

Dynamo Moskva är givetvis favorit i grupp C. Sedan blir Edsbyn eller IFK Vänersborg tvåa? Möjligen Bajkal Energy. Edsbyn gillar Cup-spel i ”hemmaland”, så nu är man på tå? Enligt Helahalsingland.se är Edsbyns tilltänkta back Jocke Svensk skadad och tvingas vila under turneringen. IFK Vänersborg har sett trögt ut under hösten, men börjar nu gissningsvis släppa på träningsdosen och ska nog bara börja se lättare och lättare ut lagom till elitseriepremiären.

Sandviken ser ut som givna vinnare i grupp D. Zorkij gick till final både Ryska cupen och i det ryska mästerskapet förra säsongen. I år laget inte övertygat alls i höst. Johan Esplund och Patrik Nilsson har som bekant återvänt till Sverige. Zorkij får nog trots allt få vara favorit om andra platsen. Inte heller Broberg och Neftyanik har övertygat i höst. Broberg har tappat betydelsefulla spelare och har haft skadebekymmer. Ullevål ska inte ha något att säga till om i den här gruppen.

– Målsättningen är att bygga vidare på vårt spel. Sedan har vi bestämt att tuffa till oss, sätta lite mer avtryck och markera vår närvaro lite tydligare än tidigare. Det är ändå bara två veckor kvar till seriepremiären, säger Brobergs tränare Svenne Olsson till HelaHalsingland.se.

 

Läs också