Villa slog ut Zorkij

Villa Lidköping är som första lag klart för kvartsfinal. Villa Lidköping vann den direkt avgörande matchen mot Zorkij med 4-2, en match som var jämn med farliga målchanser för båda lagen, enligt cupsidan.

Den första halvleken mellan Villa Lidköping och Zorkij var en jämn tillställning i en match där det var vinna eller försvinna. Villa tog ledningen med 1-0 i den 2a minuten genom Daniel Andersson, men Zorkij lyckades kvitterade ganska omgående till 1-1. Innan halvleken var slut hade båda lagen även gjort ett varsitt mål till.

Andra halvlek fortsatte även den att vara jämn, i villa målet storspelade Martin Berggren som gjorde några vassa räddningar. Villa gick istället upp i en tidig 3-2 ledning, en ledning som de sedan inte släppte trots att ryssarna körde på i högt tempo. De kunde istället göra 4-2  med 8 minuter kvar och därmed punktera matchen.

Villas nr 4 Daniel Skoog utgick i den första halvleken i vad som såg ut at vara en knäskada. Osäkert om han kan spela i morgondagens kvartsfinalen. 

– Vi fick matchen lite dit vi ville, ryska lag i underläge vill gärna köra en och en och det var precis vad som hände i andra halvleken, menade en nöjd Villatränare Kent Edkund efter 4-2 segern över Zorkij. Kent var mycket nöjd efter segern där Villa slog ut Championscup-segrarna Zorkij detta trots att vänsterbacken Daniel Skog tvingades utgå efter en smäll på ett knä i mitten av första halvlek.

– Vi var inte nöjda efter de två första matcherna och därför var det extra skönt att få vinna den här. Martin Berggren gjorde några avgörande räddningar och vi visar en fantastisk fighterinstinkt, till cupenshemsida.

– Nu suger vi på den här karamellen innan vi laddar okm för kvartsfinalen, vi tömde oss fullständigt idag, avsklutade en nöjd Kent.

Läs också