Bandybarometern: Vilka två lag kommer att toppa Södra Allsvenskan

Gripen Trollhättan BK

På lördag är det premiär i södra Allsvenskan för herrar. Matchen mellan Tjust och Frillesås skjuts dock upp på grund av att man inte lyckats få till någon is.

Fjolårets serievinnarna Gripen Trollhättan har varit på hugget och spelat jämt med elitserielag. Genrepet slutade med 7-3 seger mot Lidköpings AIK. Ett förväntat topplag i södergruppen är förstås Motala som föll ur elitserien i fjol. Motala vann genrepet mot Katrineholm med i lördags med 9-4 och fredagens match mot Tranås slutade oavgjort 3-3. August Kindvall bröt ett finger i lördagens match och väntas inte kunna spela på ett tag.

Nässjö och Jönköping spelade också oavgjort i genrepet. Matchen slutade 4-4 (3-3). Även Frillesås spelade oavgjort i helgen. Detta mot Vänersborgs P20, men man spelade ytterligare en match i helgen och besegrade norska Mjöndalen med 5-2. Frillesås premiär borta mot Tjust får vänta, då isen är uppskjuten. Tjust besegrade Borgia i genrepet med 7-3.

Åtvidaberg genrepade mot AIK i Motala med en seger som skrevs till 8-6 (4-3). Åtvidaberg åker till Surte i premiären. Surte föll med hela 7-3 mot Blåsut i genrepet. Blåsut tar sig an Lidköpings AIK som föll i genrepet (se ovan).

Premiäromgången lördag den 2 november
14:00 Tranås BoIS – Otterbäcken
14:00 Surte BK – Åtvidabergs
14:30 Gripen Trollhättan – Jönköping IF
15:00 Lidköpings AIK – Blåsut
16:00 IFK Motala – Nässjö IF
Tjust Bandy – Frillesås Uppskjuten

Läs också