Elitserien: Om matcherna i kväll!

I kväll rullar elitserien vidare med fyra matcher som om förhandstipsen skulle stämma bara skulle kunna sluta på ett sätt – fyra hemmasegrar.

erbjuder

Största förhandsfavoriterna i kväll torde vara Villa Lidköping hemma mot Kalix och Vetlanda hemma mot Sirius. Villas spel har hackat betänkligt under Svenska Cupen, World Cup och i premiären mot Vänersborg. Spelet har inte fungerat. Mycket bollinnehav, men beslutsamheten finns inte där. Inte under hela matchen och i de avgörande lägena. Kalix åker till Lidköping med Erik Olofsson och Lidköpingssonen Christoffer Norin. Lidköpingspubliken känner mycket väl till vad Erik och Christoffer kan prestera i sina bästa stunder. Ett hårt jobbande Kalix och ett frustrerat Villa med uppåt 3 500 åskådare på läktarna kan bli en riktig obehaglig kväll för favoriterna. Med hårt jobb, tålamod och noggrannhet så ska Villa vinna matchen. Kalix är inget stryklag i Elitserien, men i kväll kan det bli stora siffror om F1-bilen Villa inte kraschar i kväll. Villa saknar i kväll sin ständigt hårt arbetande Linus Rönnqvist, vilket kan visa sig vara ett större avbräck än vad många förväntar sig. Kalix var ytterst nära poäng mot Vetlanda, men noggrannhet fanns inte där. Bandyworld tippar 5-4-förlust för Kalix till Villas favör.

Västerås – Bollnäs. Västerås har tappat två ledningar i sina två inledande matcher. Bollnäs tappade sin ledning i premiären mot Edsbyn. Får vi se två ängsliga och defensiva lag i kväll? Gissningsvis försöker Västerås satsa vidare och koncentrerar sig på sitt eget spel. Oskar Robertsson skada i premiäromgången och Ted Bergström sedan tidigare saknas i Västerås även i kväll. Bollnäs tappade också en ledning i premiären hemma mot Edsbyn. Bollnäs ska vara mer offensivt i år. Anfall bästa försvar för Västerås. Bandyworld tror Västerås hittar ytor i kväll och vinner med 5-3.

Edsbyn tar emot IFK Kungälv. Magnus Kuben Olsson kommer vara huvudperson i kväll. Det spekulerades för en tidsedan att Magnus ”kanske skulle kunna vara aktuell för Edsbyn igen.” Det verkar dock inte så. Ljusdal lär ha frågan om Magnus varit intresserad av spel med de gulgröna. Det blev inget av det. I kväll så spelar inte Magnus, men han kommer att hyllas för alla sina år som spelare i Edsbyn. IFK Kungälv kommer på besök med inställd premiär och få träningsmatcher mot elitseriemotstånd. Kungälvs spel har dock förbättrats under försäsongen. Hur långt Kungälv har kommit sitt nya bygge i Ari Holopainens regi återstår att se. Hungrigt och utvilat Kungälv som har allt att vinna. Bandyworld tippar att Edsbyn vinner med 6-2.

Vetlanda och Sirius blir en jämn match. Båda lagen vann sina poäng i slutet av matcherna. Således två lag som går in i kvällens matcher med en bra känsla. Vetlanda avgjorde senast mot Kalix efter ett sent kontringsmål och Sirius kämpade i kapp underläge mot Hammarby till oavgjort.

Ilja Grachev i Sirius om matchen mot Hammarby senast: – Otroligt skön poäng och vi får pengar för mödan! Tycker vi står upp väldigt bra emot Bajens spel och får väldigt bra betalt på chanserna vi skapar, och till med har läge att avgöra på hörna! Vi jobbar hela tiden med de saker vi har bestämt och jobbar för varandra, så det är nog det som skapar en god lagkänsla!

Läs också