Muhréns ”knack” inom ramen för vad som ska tillåtas

13 Magnus Muhrén GAIS Svenska Bandyförbundet går ut med förtydligande. I gårdagens match mellan Vänersborg och Sandviken fick Sandvikens Magnus Muhrén lindrigt matchstraff efter dubbla tiominutersutvisningar.

erbjuder

– Det är viktigt att förtydliga att det varken är förseelse ett eller två som ger det röda kortet, utan de två i kombination, säger Per-Erik Åhlund, ordförande i Svenska Bandyförbundets Regel- och domarkommitté.

En av årets tre fokuspunkter är kommunikation och ledarskapet på isen samt matchledarnas förmåga till konflikthantering och respekt för känslorna på och vid sidan av isen.

– Jag kan utifrån TV-bilderna konstatera att det finns ett fortsatt jobb att göra, trots idogt arbete med dessa frågor under försäsongen. Det är inte situationer utav denna dignitet som ska ge en tiominutersutvisning som i detta fall föranledde lindrigt matchstraff. Skillnad hade varit om man går lös på arenan vårdslöst, säger Per-Erik och fortsätter.

– Vi bedömer händelserna igår, återigen utifrån TV-bilderna, som inom gränserna för vilka känslor man som spelare kan få visa spontant och som via rätt ledarskap ska rättas till utan utvisning. Bandyn är en idrott, idrott är en kamp samtidigt som domarna ska göra hundratals bedömningar. Utan känslor blir sporten identitetslös.

Någon ändring av reglerna kring ”dubbla tior” är inte aktuell i dagsläget, skriver förbundet på hemsidan.

Läs också