Arena: Hallbygge i Sundsvall?


Sundsvall planerar för en hall för bland annat bandyn på Gärde, skriver Sundsvalls Tidning. Gruppen som jobbar för att göra planerna till verklighet är målinriktad.
– Det är en bit kvar, men vårt mål är att det ska bli av. Oavsett om det blir nu eller om fem år, säger projektledaren Stefan Rex till tidningen.

Planen är en inbyggd bandyplan och en 400-meterbana för skrinnare. Dessutom ska det finnas isyta som kan utnyttjas av exempelvis allmänheten då det samtidigt pågår bandyträningar.

Det är i första hand Selånger bandy och Sundsvalls skridskoklubb som jobbar för en ny hall, men det skulle öppna möjligheter även för andra sporter. Hallen väntas landa på 40–50 miljoner kronor där 1 100 sittplatser är inplanerade. Jag tror att det även skulle gynna klubbar på ställen som Söråker, Härnösand, Umeå och Ljusdal. Vi kan säkert få lag att komma hit och boka tider,

– Man bygger en grund, gjuter en betongram runt hela ytan och fäster en tältduk i ramen. Den blåser man upp med hjälp av ventilationsaggregat. Det är ett lufttryck som gör att duken hålls uppe. Som Bandyworld tidigare har skrivit har denna lösningen även föreslagits i Göteborg. Det är GAIS drivande kraft Kenth Hultqvist som föreslagit en liknande lösning säsongsmässig lösning på Ullevi.

Den nybildade föreningen ”Alliansen för isaktivitetens hus” jobbar nu för att få till finansieringen.

– Vi pratar inte om, utan om när vi ska få till en hall. Det är ekonomin som styr. Vi är medvetna om kommunens situation och förstår att vi får dra ihop det mesta själva. Det här känns som en chans för Sundsvall att sticka ut lite, säger Björn Forslnd.

Läs också