Elitserien: Inför kvällens omgång

I kväll är det dags för tredje omgången, men för Broberg, GAIS och Ljusdal är det premiärer. Det är några matcher i kväll som kommer att ha stor betydelse i en kommande slutspelsstrid.

Matcherna finns att spela på och på med rullpott på 70 729 kronor.

Kalix – Sandviken
Kalix kom inte alls upp till förväntad nivå mot Villa i onsdags. Villa gjorde å andra sidan en riktigt bra match. Det såg ut som Kalix tyckte det var bekvämt att sitta kvar på flygplanet, någon buss var inte parkerad på plan i alla fall. Nej Kalix var inte på tå i onsdags och spelade bollen på för få spelare. Andra bollar var man inte i närheten av och alla förlitade sig på varandra. Kalix såg inte ut som man har hunnit få matchtempo för elitseriespel ännu. Men man ska komma i håg att även i fjol var Kalix riktigt, riktigt, trögstartade och då var det i Allsvenskan. Villapubliken hade inte protesterat om Kalix hade fått en straff i inledningen av matchen och något frislag strax före något av målen i inledningen. Förlusten kan förstås inte skyllas på domarna denna kväll. Anledningen var ett svagt Kalix i första och ett riktigt bra Villa.

Sandviken imponerade inte mot Vänersborg i tisdags, men vändningen i andra halvlek var riktigt stark och den imponerar. Vänersborg var å andra gjorde å andra sidan en svag andra halvlek. Både Kalix och Sandviken har samtliga spelare kurranta och hela, men Magnus Muhrén blev som bekant avstängd senast och får vila.

Ljusdal – Vetlanda
Premiär för Ljusdal i kväll. Detta medan Vetlanda spelar sin tredje elitseriematch. I Vetlanda saknades Johan Löfstedt senast och om han spelare inte i kväll är oklart.
Tränare Tommy Österberg 3-3 efter 0-0 mot Sirius senast parkerade ni bussen senast?
– Nej det gjorde vi verkligen inte, men Sirius gjorde det.
Sirius missade en straff i slutet. Er kvittering kom sent, ser ni det oavgjorda resultatet som en seger?
– Absolut inte. Vi ge bort en pinne pga dålig första halvlek.

Sirius – Villa Lidköping
Sirius är obesegrade så här långt med två oavgjorda matcher. Nyförvärvet Ted Wiklund från Boltic är ett osäker. Daniel Sandberg är tillgänglig efter två matchers avstängning. Enligt Uppsala Nya Tidning kan Mattias Åhlén kan vara aktuell för comeback efter sjukdom.

Ilja Grachev Sirius är än så länge obesegrade, men saknar vinst. Vi frågar Ilja Grachev vad han tror om kvällens match kommer första segern i kväll?
– Stämmer bra det, häftig match! Tror på att det kommer mycket folk till studenternas idag, och detta är Villas första ute match vad jag förstår. På ”Studan” är det aldrig lätt att ta poäng, så vi spelar varje match för att vinna, och med lite mjukare is och taskiga förhållanden kan villa få det svårt idag!

Även Villa är obesegrade efter två omgångar, men med en seger mot Kalix senast. I kväll är Linus Rönnqvist tillbaka efter en match avstängning för lindrigt matchstraff i premiäromgången. Johan Malmqvist tar ena backplatsen när Daniel Eriksson vilar.

Magnus Nordin, tränare i Villa var nöjd efter onsdagens storseger mot Kalix: – Tycker vi var skärpta och noggranna i premiären också, skillnaden ikväll är att vi är mycket mer bestämd sista tredjedelen samt att vi gör tidiga mål i matchen och att Kalix inte var lika bra defensivt som IFK Vänersborg. Totalt sett en mycket bra insats ikväll (onsdag).

Bollnäs – IFK Vänersborg
Bollnäs får klara sig utan målvakten Niklas Prytz som skulle stå istället för Timo Oksanen i borta mötet mot Västerås. Niklas fick föras till sjukhus med akuta magproblem, njursvikt enligt TTELA. Som vi tidigare har berättat är Jens Wiik knäskadad, och Jens som väntat på tid för röntgen har nu fått en tid för det senare i eftermiddag.
I från Vänersborg rapporteras det att Johan Skatz som saknades sist åter är frisk och återtar sin backplats. Henric Eriksson tar halvplats medan Olle Sundin, nyförvärvet från GAIS, vilar helt enligt TTELA.

GAIS – Edsbyn
Alearena blir GAIS hemmaarena i dag. Ruddalen och Heden har förstås ingen is. Ett utvilat och spelsuget GAIS ställs mot Edsbyn som har några spelare med frågetecken kring i kväll. GAIS har Joel Pettersson långtidsskadad, men är åter med på isträningarna.
Edsbyn fick Fredrik Åström skadad senast och det är ett frågetecken hur det blir med hans medverkan i kväll. Jocke Svensk har skadat sig i gen och Felix Pherson insjuknade i feber, uppger Ljusnan.

Broberg Söderhamn – Hammarby
I Hammarby är Carl-Johan Rutqvist är tillbaka efter avstängningen. Osäkert hur läget är med Patrik Nilsson. Patrik Nilsson tränar för fullt, men kommer inte spela i kväll. Robert Rimgård avstår dagens match tillföljd av en skada han ådrog sig senast.

Matcherna finns att spela på och på med rullpott på 70 729 kronor.

Sammanfattning från förra omgången

Läs också