Kalix tog sin första poäng mot SAIK

Tredje omgången bjöd på många jämna drabbningar med sena mål. Tre matcher slutade oavgjort. Edsbyn bortaslog GAIS med inte mindre än sex juniorer i kvällens lag. Det måste vara något av ett rekord i elitseriesammanhang.

Jimmy Berglund kvitterade i matchens självaste slutsekunder när Kalix tog sin första poäng som nykomling i årets elitserie. 4-4 hemma mot Sandvikens AIK. Johan Sundqvist blev tvåmålsskytt för Kalix, men det var Jimmy Berglund som kvitterade för Kalix i den 92:a matchminuten. Sandviken ledde i halvtid med 2-4.

Björklund tremålsskytt och poängräddare åt Ljusdal

Ljusdal kvitterade på straff och fastställde slutresultatet till 4-4 hemma mot Vetlanda. Tobias Björklund gjorde inte mindre än tre mål för Ljusdal och det var Tobias som kvitterade till 4-4 på tilläggstid. Målet kom på straff. De två andra kom på hörnor. Vetlanda saknade Johan Löfstedt.

Sju olika målskyttar för Villa

Sirius inkasserade säsongens första förlust. 4-7 mot Villa Lidköping som fick slita för segern. Senaste matchen dominerade Daniel Andersson och David Karlsson Villas målskytte med sju mål tillsammans. I dag gjordes Villas sju mål av inte mindre än sju olika målskyttar! Ex-villaiten Klas Nordström gjorde tre mål för Sirius hade 2-0 i första halvlek och 2-1 i halvtid, men kunde inte stå emot Villas spel till slut. Villa hade 18 hörnor, men bara ett gick i mål!

Joakim Hedqvist fixade poängen åt Vänersborg

”Hörnlagen” Bollnäs och Vänersborg möttes. Hörnmatchen vann Bollnäs med tolv hörnor mot Vänersborgs blott fem hörnor. Effektivast på hörnorna var Vänersborg. Det blev var sina hörnmål och Vänersborgs hörnmål fastställde slutresultatet. Det var förstås Joakim Hedqvist kvitterade för Vänersborg på hörnan i den 90:e matchminuten. Matchen slutade 4-4.

Einarsson segerskytt

Målkalas när Broberg föll snöpligt i sin premiär mot Hammarby med 5-6. Således ingen revansch för semifinalförlusten mot Hammarby i fjol. Ett effektivt Hammarby hade bara fem hörnor, men hela tre mål kom i samband med dessa. Ett av dem gjorde tvåmålsskytten Stefan Erixon mål på. Stefans andra mål gjorde han på ett straffslag. Broberg lyckades inte göra något mål på sina fem hörnor. Per Einarsson blev segerskytt för Hammarby i den 87:e matchminuten.

Edsbyn vann med sex juniorer i laget

Mattias Hammarström tremålsskytt när Edsbyn slog GAIS i Ale arena med 2-5. Edsbyn spelade med inte mindre än sex juniorer i kväll Matchen var GAIS premiärmatch för elitseriesäsongen 2013/14. Det var GAIS som tog ledningen och målet kom i 22:a matchminuten genom Pavel Barsukov. Mattias Hammarströms fösta mål kom på en hörna bara fem minuter senare och innan halvtid hade Mattias gett Edsbyn ledningen med 1-2. Daniel Liw ökade på två gånger om till 1-4 innan Mattias Hammarström definitivt punkterade matchen till 1-5. Eric Claesson reducerade på straff för GAIS till 2-5.

Läs också