Premiär med publik- och målfest i Lidköping

Det blev seger för Villa Lidköping med 8-6 inför drygt 3 000 åskådare. Det är långt till SM-final, men årets elitserie ser rekordjämn ut. Det finns åtta klara favoriter till slutsspel, men det räcker inte med att ta sig till slutspel. För att nå till final kan en femte hemma match i kvartsfinal eller semifinal vara avgörande och då blir slutplaceringen avgörande för att nå ända fram till final. Villa och Bollnäs kandiderar sannolikt till att vara med och kämpa om en topp två placering i Elitserien. Efter en ganska avvaktande inledning från Bollnäs gick Villa upp till en 2-0-ledning. Villas spel var enkelt och man skapade snabbt farliga målchanser. Bollnäs reducerade genom två hörnor till 2-2 och det var match. Villa visade offensiv klass och gick åter upp till en 4-2 ledning.
I inledningen av andra halvlek sköt Daniel Andersson in 5-2 och Villa blev även avblåsta vid friläge för offside – högst tveksamt.
Bollnäs kämpade sig åter in i matchen och gick upp uddamålsunderläge. Bollnäs fick slita mer än Villa för att komma till avslut eller skapa hörnor. Villa vann rättvist med 8-6. Martin Johansson, Jesper Bryngelsson och Johan Andersson visade vägen för Villa. David Karlsson gjorde tre mål för sin nya klubb.

SR Sporten Intervju med Hellmyrs
SR Sporten Intervju med David Karlsson

Läs också