Elitserien: Vänersborg bröt Edsbyns segersvit

I en stökig och grinig match var det Joakim Hedqvist som stod för de avgörandet med sina tre mål när Vänersborg lät Edsbyn inkassera sin första förlust med 5-2. Joakim Svensk drog på sig matchstraff i samband med slagsmål i matchens slutskede.

Irritationen över domarna var stor under och efter matchen. Det var Edsbyn som började piggast och serieledarna tog ledningen genom Simon Jansson i 8:e matchminuten efter snygg genomåkning. Vänersborg arbetar sig in i matchen successivt och det Joakim Hedqvist som kvitterar för Vänersborg på ett frislag till 1-1 (27). Precis före halvtidsvila är det Christoffer Fagerström som ur liten vinkel får in ett ledningsmål för Vänersborg.

Vänersborg drabbas av utvisningar i inledningen av andra halvlek i samband med den andra så får Edsbyn straff som Jonas Edling skjuter i mål till 2-2. I 75:e matchminuten åker Daniel Jonsson ut och strax därefter ger Joakim Hedqvist Vänersborg åter ledningen på en hörna till 3-2. Joakim ökar även på till 4-2 alldeles därpå. Efter stök på plan så fastställer Christoffer Fagerström resultatet till 5-2. Vänersborg klättrar upp till sjätte plats i Elitserien. Således har man den slutspelsplats som många förväntade sig att laget skulle ha.

Jakob Säleby ny favorit hos Villapubliken!

Villa Lidköping vann stort hemma mot Vetlanda. Det blev hela 8-3 och David Karlsson gjorde 4 mål inför hela 2 800 åskådare. Målvakten Jakob Säleby blev utsedd till Villas bästa spelare i dag.

Jakob Säleby rapporterna säger att du och försvaret vara bra även mot Hammarby i fredags. Var det din bästa match för säsongen? – Hade mest å göra i denna match i alla fall. Tycker jag har fått en bra start på serien. Är riktigt inspirerade med nytt lag och mycket publik.
Släpper Villaförsvaret till mer i dag?
– Vi släppte nog till lite mer idag men på det stora hela gör vi en bra match.
Tidig flermålsledning är det som gör att ni släpper till mer idag?
– Vet inte riktigt. Var lite lurig match. Tycker det skapades åt båda håll i första halvlek. I andra har vi bollen mest hela tiden och hade bra koll på spelet.
Var det ”Smålandsderby” som fick dig att tända lite extra idag?
– Alltid kul och möta de lag man spelat i, men framför allt är det riktigt kul och lira hemma i arenan!

Viktig seger för Västerås

Västerås tog en mycket viktig seger i kampen om att tillhöra de fyra topplagen i årets elitserie. Det blev 5-2 mot Broberg Söderhamn och Jonas Nilsson blev tremålsskytt.

Snöplig poängtapp för Sirius efter stark återhämtning

Sirius lyckades skaka av sig två mindre lyckade insatser mot Sandviken och Bollnäs. I kväll lyckades man vända 1-3-underläge till en ledning på 4-3 efter tre mål av Klars Nordström. En ledning som han alldeles in på sista sekunden. Då gjorde Ted Skoglund kvitteringsmålet och matchen slutade 4-4. Kungälv är fortsatt på slutspelsplats efter tre raka matcher utan förlust.

Siriusspelaren Ilja Grachev beskriver skillnaden i dagens Sirius jämfört med två tidigare matcherna så här:
– Jag tycker vi verkligen klev in i matchen och vågade spela vårt spel, sen är det alltid snöpligt och släppa in en boll i sista minuten. Men vi är ett stort steg fram än vad vi var föregående matcher. Så nu är det vara bryta ihop och komma igen mot Gais nästa match, så ska vi ge dem en riktigt bra match!

Bollnäs har vänt på skutan och vann sin andra raka seger. Den andra segern kom i hälsingderbyt mo Ljusdal. Det blev 5-1 till giffarna som tar sig upp på slutspelsplats. Ville Altonen är tillbaka som målskytt med två mål i kväll.

Läs också