Elitserien i kväll!

I kväll smäller det! Fem matcher i elitserien och det är viktiga matcher.

Edsbyn tar emot Kalix.
Grinigt senast när Edsbyn spelade mot Vänersborg och fick Svensk avstängd till i kväll. Kalix slarvade en hel del mot GAIS senast. Behöver inkludera fler spelare och värdera lägena bättre när man har bollen. Spela mer aggressivt och jobba hårdare i försvarsarbetet. Medspelaren fixar det inte åt en. Det kanske gick i Allsvenskan. För Edsbyns del handlar det om att vinna för att verkligen haka på toppen. För den börjar dra i väg. Efter fem raka segrar kom första förlusten senast. Är man inte på tå i kväll kommer den andra i dag. Edsbyn ska ta hem det. 1,12 ggr pengarna. Så svaga är inte Kalix.

GAIS tar emot Sirius. GAIS fortsätter att spela stabilt. Det är fantastiskt att se lagets jämnhet omgång efter omgång. Det är sällan några stora djupa svackor. Kanske heller några riktiga toppar med stora segrar och många mål. Sirius blandar och ger. Två storförluster följdes upp med ett retligt poängtapp i sista sekunderna mot Kungälv senast. Otrolig moral av Sirius att kom igen efter 1-3 i baken och vända till 4-3. Det blir som alltid när GAIS spelar en jämn historia. Efter tre matcher utan oavgjort så gissar Bandyworld att ett kryss ligger nära till hands för den sugna. ger 6,70 ggr pengarna.

Ljusdal tar emot Kungälv. Ljusdal har kammat noll denna säsongen, medan Kungälv har plockat fem av åtta poäng. Bra facit för Kungälv, men senast Kungälvslaget inte nöjda med sin insats. Ljusdal spelar sitt positiva spel och det är roligt att se på lag som inte lägger sig på försvar. Senast mot Bollnäs var det dålig bandyunderhållning, men i kväll mot Kungälv så finns det förutsättningar för fartbandy. Kungälv är vassare och involverar fler spelare. Bandyworld tror tvåan ligger ganska säkert i hamn – är 1,55 ggr pengarna.

Vetlanda har halkat ner i tabellen och möter Sandviken i kväll. Brukar bli oväntat jämt lagen emellan. I fjol var det 2-2 i halvtid, men i andra drog Sandviken i från till 2-6 när Johan Löfstedt gjorde två mål för SAIK. I år spelar Johan och även Jesper Hvornum för Vetlanda och är säkert sugen på att ge sina forna klubbkompisar en rejäl match. Poäng mot Sandviken får ses som bonuspoäng för Vetlanda i kväll. Christoffer Edlund var verkligen grym senast i TV-matchen. Sandviken, d v s en 2:a ger 1,35 på

Västerås och Vänersborg vann båda två viktiga matcher i onsdags. I dagens match ställs de båda mot varandra i ett intressant möte. Västerås har haft som vi påpekat haft den tuffaste öppningen vad gäller motståndet i elitserien. Johan Esplund låg bakom många av Västerås mål senast. Jonas Nilsson farlig framåt. Allt sitter inte riktigt för Västeråsbygget ännu. Idag ställs Västerås mot Vänersborg som gärna sätter full fart framåt med Christofer Fagerström. Lite för mycket bolltransport och lite för osäkert i försvarsspelet. Joakim Hedqvist i målform är inte att leka med. Det blir målrikt i kväll och det blir jämt. Tipset går till Västerås, men… Västerås seger ger 1,55 ggr pengarna på .

Bandy på och de kvällens allsvenska matcher finns på i kväll!

Läs också