Elitserien: Villa vann galen match!

10 David Karlsson 2013Det blev hela 18 mål när Edsbyn och Villa Lidköping möttes i kväll. Målgörandet började direkt på avslag och det var David Karlsson som gjorde efter blott 31 sekunder. Innan matchen var slut hade David Karlsson hunnit göra ytterligare fem mål. Edsbyn och Villa turades om att vara i ledningen under hela matchen.


Ställningen var 5-5 i halvtid, men  Edsbyn gick upp i en i inledningen av andra halvlek efter mål av Daniel och Simon Jansson. Villa och David Karlsson svarade med två mål, men Villa drabbades av tre utvisningar där tremålsskytten Jonas Edling återgav Edsbyn ledningen i 75:e matchminuten.

Villa visade moral och skulle hinna vända matchen till ledningen för tredje gången i matchen. Daniel Andersson, tremålsskytt, kvitterade och skulle även ge Villa ledningen i 92:a matchminuten. David Karlsson satte punkt för matchen med sitt 10-8 mål för Villa i 96:e matchminuten.

Galen match i kväll, svängdörrsbandy eller två effektiva lag?
– Galet var ordet. Lite väl enkla mål som ramlade in i båda kassarna. Men grym moral att hålla oss kvar i matchen och gå för vinst på slutet, kommenterar Villatränaren Magnus Nordin efter matchen.

Joakim Svensk fick grovt matchstraff för bentackling i 95:e matchminuten. Joakim blir därmed avstängd i minst två matcher.

Läs också