Elitserien: Bollnäs sänker lönerna och spelarna är fria att gå

IMG_3892 Bollnäs bandystyrelsen la i går fram ett förslag om att sänka spelarlönerna resten av säsongen för att klara ekonomin. Den tidigare tuffa ekonomiska situationen i Bollnäs GIF har förvärrats.

– Jag visste om det här när jag gick in som ordförande. Och det är något jag vill ta itu med. Det är trots allt en verksamhet som omsätter tio miljoner kronor per år, med anställda och leverantörer, säger Isaksson till ljusnan.se.
Förhandlingar med spelarna pågår. Spelare som inte accepterar lönssänkning har möjlighet att byta klubb fram till 15 januari.

Enligt Sveriges Television har inga spelare fram till onsdagskvällen aviserat att man inte kommer att acceptera de nya villkoren är beslutat att lämna klubben.

– Det här är katastrof för många, en inkomst som försvinner, alla har ju inte jobb vid sidan av och de som har jobb jobbar ju inte 100 procent. Jättetråkigt om det försvinner pengar, det skulle vem som helst ha tyckt, säger Andreas Westh till Ljusnan. Jag är förvånad att det varit så illa, nog har jag sett att det är mindre publik, men som det blev nu är man ju jätteförvånad. Hoppas att det inte blir någon som sticker bara, det vore ju inte bra om vi tappar halva laget, men det tror jag inte.

Läs också