Elitserien: Tufft för Bollnäs – men ger inte upp kampen om slutspelsplats?

82 Mikael Jernberg Bolläs Bollnäs har en tuffmatch just nu. Ekonomi tvingar föreningen att sänka lönerna och spelarna som inte accepterar lönesänkningen har fritt val att lämna klubben om de önskar. Till i går kväll hade ingen spelare lämnat besked om att man accepterat lönesänkningen eller inte. I kväll är det viktigt hälsingederby mot Ljusdal. Seger för Bollnäs så kan Giffarna åter ha häng på Vetlanda i kampen om den sista slutspelsplatsen. Ljumskadade Pär Törnberg spelar inte heller i kvällensmatch för Bollnäs. Däremot är Eric Lönngren tillbaka i Bollnäs.


Vetlanda L VillaSM Vetlanda har i kväll ett svårt hemmamöte mot ett form och revanschsuget Villa Lidköping. Vetlanda har efter tre storsegrar förlorat två svårare matcher mot Hammarby och Broberg Söderhamn. Tommy Österberg släpper normalt sett inga spelarförändringar förrän vid matchstart, men Vetlandas klubbsida skriver att man inte har några skador eller sjukdomar att rapportera. Villa ändrar på laget. Jesper Eriksson som var krasslig senast mot Hammarby i måndags var sjuk i tisdags, men är redan klar för spel. – Henrik Larsson in och Mattias Johansson vilar ikväll. Tuff konkurrens gör att det kanske eventuellt blir någon ändring till varje match, säger Magnus Nordin till Bandyworld.

Det ser svårt ut att nå SAIK och eller Hammarby, men inte omöjligt. Ändrar ni på uppläget för träning nu efter förlusten? – Nej vi ändrar inte på något. Vi har ett upplägg som vi tror på och det kan hända mycket i tabellen. Vi kör på.

Edsbyn sm Vänersborg L Intressant toppmöte mellan Edsbyn och Vänersborg. Edsbyn har vänt skutan i rätt riktning efter ett tunga förluster.
Magnus Kuben Olsson har gått in ledarstaben i Edsbyn. Detta kom efter en förlust i slutminuterna mot Villa Lidköping som följdes upp med poängtapp mot Kungälv och Vänersborg.

Bandyworld frågar Magnus Olsson. Kul att vara tillbaka i Elitserien? – Spännande är det och vara med igen. – Vad är din roll din roll i Edsbyn nu? – Jag är ledare med Tomas Liw fullt ut. Inte ändrat mycket utan ska få grabbarna att visa hjärta och ligga nära max.

Vänersborg fortsätter att vinna och har vunnit alla matcher på sistone utom mot topptrion Sandviken, Hammarby och Villa Lidköping.

Broberg L Västerås sm I det andra toppmötet möts Broberg och Västerås SK. Västerås har liksom Vänersborg vunnit allt utom mot topptrion de senaste tio matcherna. Broberg har trots skador haft en bra poängskörd och klättrat upp till en sjätte plats med nio poäng till godo till närmast slutspelsjagande Bollnäs.

Ted BergströmTed Bergström lämnade Broberg inför säsongen för Västerås SK. Ted blev som bekant skadad på försäsongen i Svenska Cupen, men har nu hunnit spela fjorton matcher i elitserien redan och återvänder till Söderhamn för en dag. Bandyworld frågar Ted hur känns och hur hans form inför kvällens är?
– Formen är god får jag lov att säga, känner mig väldigt fräsch trots det tajta spelschemat. Kommer bli en speciell match känns det som blir lite annorlunda att spela på hällåsen som bortalag. Hoppas på en härlig inramning, mkt publik och bra stämning på läktarna. Tror det kommer bli en jämn och bra bandymatch. Men känns verkligen i kroppen att man ska möta alla gamla lagkamrater och vänner men när domaren blåser igång så tror jag det blir som vilken match som helst.

Läs också