Elitserien: Dags för seriefinal

20131014_Tele2_bandy_01 I kväll drabbar ettan och tvåan samman när serieledande Sandvikens AIK åker till Stockholm för att möta Hammarby. 10 011 biljetter (uppdaterad) är sålda till kvällens match som spelas inomhus i Tele 2 Arena.

Isen har inte varit problemfri på Tele2 Arena. – Isen är okej, bättre än vi är vana vid på Zinken i alla fall, säger Magnus Brodén till Gefle Dagblad. Hammarby får klara sig utan nackskadade Per Einarsson och Kasper Milerud, nyckelbenskada.

På frågan hur Hammarby ska vinna, säger Magnus till klubbens hemsida: -Vi spelar som vi brukar. Det är inga hemligheter. Med en tät defensiv som grund, och en kreativ och kraftfull offensiv – utan den går det inte att vinna mot ett lag som Sandviken. Vi kan inte bara försvara oss utan vi måste äga mycket boll och hota framåt hela tiden.

Sandviken har Pasi Hiekkanen ljumskadad och Abbe Bodin står i målet i stället.

Seger för Hammarby i kväll så är så är steget nära till en serieseger. Sandviken har Villa Lidköping på onsdag i Lidköping kommande vecka. En match som kunde ha varit seriefinalen istället om bollarna hade hoppat Villas väg i måndagens match mot Hammarby.

Kungälv har chans på slutspel

KungälvSM Sirius smTvå viktiga matcher i kampen om att undvika kvalplats spelas samtidigt i kväll.
IFK Kungälv har fortfarande chans att haka på Bollnäs och Vetlanda i striden om den åttonde och sista slutspelsplatsen. I kväll besöker Sirius Skarpe Nord och på söndag kommer Ljusdal på besök. Sirius har sex poäng upp till Kungälv som har den sista ”kvalfria” tabellplaceringen. Sirius har för övrigt förstärkt ledarstaben med Göran Rosendahl.

Kalix L GAIS L Den tredje matchen i kväll är mellan Kalix och GAIS som båda jagar Kungälv för att undvika kvalet. Kungälv har inför kvällens matcher fyra poäng till godo på de båda lagen.

Läs också