Domaren har erkänt spel!

IMG_0327

Den domare som efter en anmälan till Bandyförbundets Regel- och domarkommitté utretts för att ha vadslagit på egen match har erkänt att den match han några timmar senare skulle döma fanns med på den vadslagningstalong han lämnade in hos ett Svenska Spel-ombud.

Det var i samband med en match i Rättvik i den Norra Allsvenskan som händelsen inträffade. Genom ett nära samarbete mellan Svenska Spel och Svenska Bandyförbundet har ärendet utretts under tre dagar, och allt mer av de vittnesuppgifter som inkommit visade sig stämma. När fakta presenterades för domaren valde han att erkänna.

– Det är givetvis sorgligt när sådant här inträffar, men vi är tacksamma att uppgifterna kom fram och att vi tillsammans med Svenska Spel har kunnat arbeta intensivt från morgon till kväll under tre dagar med detta. Vi får ändå vara lättade att det är en enskild individs vansinniga handling. Matchen är inte på något sätt manipulerad och det finns inga onormala spelmönster på matchen i övrigt, säger Marcus Norman, Svenska Bandyförbundets generalsekreterare.

Domaren är nu entledigad från samtliga domaruppdrag. Slutlig påföljd utdöms av Svenska Bandyförbundets disciplinnämnd som brukligt vid brott mot tävlingsbestämmelserna. Huruvida resultatet i den aktuella matchen ska bestå beslutas av Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté.

Vilken match som det gäller vill inte Marcus Norman, generalsekreterare i Sv Bandyförbundet uppge. Då man inte vill avslöja vem domaren är.

Läs också