Elitserien: Ljusdal spelade bort Kungälvs slutspelschans?

IMG_1375 (2)Ljusdal överraskade och vann bortamötet mot IFK Kungälv med 2-4 efter 0-3 i halvtid.

Ljusdal utnyttjade de chanser man fick och hade utdelning på två av sina fem hörnor i första halvlek. Hörnmålen signerades av Jonas Pettersson. Kungälv ägde bollen, men skapade få chanser i första halvlek. Kungälv hade större övertag i andra halvlek, men det var Ljusdal som gjorde andra halvleks första mål på sin första och enda chans i andra halvlek. Kalle Mårtensson plockade ner en lyra på högerkanten, inte offside enligt linjedomaren, och gjorde 0-4 redan fyra minuter in i andra halvlek. Trots tolv hörnor och ännu halvskapliga chanser dröjde det till 70:e matchminuten innan Ted Skoglund lyckades få hål på Ljusdal med duktige Jonas Svensson i mål. Mikko Lukkarila reducerade till 2-4 när det med tilläggstid återstod sju minuter. Viktiga poäng för Ljusdal som därmed drog ned Kungälv i striden om att slippa att kvala sig kvar. Kungälv hade med seger i dag fått häng på slutspelsplats och till och med varit på slutspelsplats.

23 Eric ClaessonGAIS vann bortamötet mot bottenkollegan Sirius. När Sirius kvitterade till 3-3 svarade GAIS med mål direkt genom Jakob Bucht framspelade av Adam Rudell och ställningen var 3-4. Direkt därpå så var det Adam Rudells tur att göra mål framspelad av Jakob Buxht. Tremålskytt i GAIS blev Eric Claesson. Klas Nordström, Ilja Grachev och Ted Wiklund målskyttar för hemmalaget Sirius. Laget har vänt sig till Eskhult och Viktor Broberg som förstärkning i kvalspelet för att ordna nytt kontrakt.

Vetlanda lyckades inte rubba serieledande Sandviken utan skadade Magnus Muhrén i Göranssons arena. Det blev hela 11-2 till hemmalaget inför över 2 000 åskådare. Erik Pettersson fortsätter att levererar mål. Idag blev det hela fem mål och Linus Forslund tre mål.

Edsbyn lyckades vinna i bortamötet mot Kalix med 3-5. Det var Kalix som inledde bäst, men med lite tur och märklig bollbana letade sig Simon Janssons boll in i Kalix målet. På hörna ökade Mattias Hammarström på Edsbyns ledning till 0-2 och innan halvtid han Daniel Jonsson öka på till 0-3, vilket var ett resultat som inte helt speglade matchbilden.  Erik Olofsson snirklade sig igenom Edsbynlaget och gav Kalix ett tidigt reduceringsmål i andra halvlek. Tio minuter senare tilldömdes Kalix en straff som Jimmy Berglund satte i mål. När blott sex minuter återstod så ökade Daniel Liw på till 2-4. Ett mål som Kalix gärna hade sett domaren blåsa för offside. Matchen avslutades med ytterligare varsina mål och slutade 3-5.

Ted Bergström spelade fram Jonas Nilsson, vilket gav Västerås en poäng i det viktiga bortamötet mot IFK Vänersborg.

Västerås hIMG_9597ade bra tryck på Vänersborg i slutet av matchen för att nå den kvitteringen till 2-2 som också nådde. Västerås pressen i slutet resulterade bland annat  i tre tiominutersutvisningar för hemmalaget. Vänersborgs båda mål svarade Joakim Hedqvist för på hörnor. Båda lagen hade nio hörnor vardera och även Västerås gjorde mål på hörna. Det var Fredrik Rydberg som svarade för det målet i den 13:e matchminuten efter en avvaktande inledning av matchen från båda lagen inför 2 000 åskådare.

–   Det var två bra försvar och rätt försiktigt från båda hållen. Vi var inte riktigt vassa sista fjärdedelen när vi fick lägena, säger Stefan ”Lillis” Jonsson till Vestmanlands läns tidning.

Kampen om den åtråvärda fjärde platsen fortsätter mellan Edsbyn och Västerås. Båda lagen har när sex matcher i grundspelet återstår 26 poäng. För Vänersborg blir det svårt att nå en fjärde plats, men passerade Broberg till en sjätte plats.