Spelarnytt: Muhren kan vara tillbaka om sex veckor!

13 Magnus Muhrén SAIK Skadan som Magnus Muhrén fick under matchen mot Hammarby har nu undersökts och ser  bättre ut än väntat. Prognosen för Magnus skada säger att det kommer att ta cirka sex veckor om
rehabiliteringen går som den ska, uppger SAIK i ett skriftligt pressmeddelande.


– Det var ett rätt skönt besked med tanke på vad jag kände när det hände. Det gjorde jätteont och kändes som att något gick sönder så jag trodde att det var betydligt värre än vad det var, säger en lättad Magnus.

Efter måndagens magnetkameraundersökning visade det sig att skadan inte var så omfattande som först befarades. Det rör sig inte om någon totalskada av musklerna utan fästet till den ena (av tre) hamstringsmuskler (baksida lår) har gått av men ligger så pass fint att det inte behöver opereras.

Utifrån magnetkameraundersökningen har idrottsläkaren Leif Swärd gjort bedömningen att  skadan kommer att läka ihop av sig själv och inte behöver opereras. Magnus kommer nu att få  behandling och rehabilitering som SAIK Bandys rehab ansvarige Ola Rehn kommer att sköta. Detta beräknas ta ca 6 veckor om rehabiliteringen går som den ska.

– Det känns väldigt skönt att jag inte behöver en operation och att det kan läka ihop själv. Om  allt funkar som det ska hoppas jag kunna komma tillbaka till slutspelet. Jag är envis så jag  hoppas att det går fortare och att jag kommer kunna spela de sista 3-4 veckorna av säsongen, avslutar Magnus.

 

Läs också