VM: Spelas efter säsongen 2015?

VM2014

IMG_6859 I förra veckan började det ryktas om att Bandy-VM skulle försökas spelas på våren efter finalerna har spelats i Sverige, Ryssland, Norge och Finland.
Bandyworld skickade frågan för några dagar sedan till SBFs generalsekreterare Marcus Norman det stämmer det att VM i fortsättningen ska försöka hållas i april-mars?
– Nej, vi jobbar för det men är långt därifrån. Då kan bara SWE (Sverige) och Ryssland arrangera. Och alla länder förutom Swe (Sverige) och Rus (Ryssland) skulle ha ca 3 veckor utan is mellan final i serien och VM.

Nu skriver Marcus i sitt GS-brev på svenska bandyförbundets hemsida att man diskuterar frågan och är nära en lösning om att spela VM efter säsongen. Marcus skriver: För bara några timmar sen kom dock ett besked på FIB:s kongress att man är väldigt nära en lösning för att testa VM för A-gruppen efter säsong redan 2015. Då i månadsskiftet mars och april i Chabarovsk. Jag tycker kunna lukta mig till att det redan var klart och jag är nyfiken på vad länder som Finland och Norge, som då får tre-fyra veckor mellan sin seriefinal och VM-starten, har att säga om det. Lägg därtill att det är veckor då de dessutom saknar is att träna på.

Marcus skriver även i GS-brevet om fördelarna med att VM spelas varje år. Det finansierar ungdomsmästerskapen och är stimulerar ungdomsbandyn. Läs brevet i sin helhet här.

Läs också