Arena: ÖSK Ungdom klarar inte hyran för sommarbandyn i sommar

ÖSK Ungdom backar ur som arrangör av sommarbandyskola i Örebro i år. Orsaken är hyran för bandyhallen på en halv miljon kronor för två veckor.

Sommarbandyskolan är öppen för unga spelare från hela landet. För två år sedan, 2012, betalade ÖSK Ungdom en hyra på 80 000 kronor för att få isen uppspolad i augusti. Förra året landade det på en halv miljon kronor, skriver Sveriges Radio P4 Örebro. -Jag tycker att det är jättesynd att vi inte kan fortsätta, säger Lars-Peter Alexandersson ordförande i ÖSK Ungdom till SR. Då var det för sent att blåsa av säger Lars-Peter Alexandersson som dock ifrågasätter inte den mångdubblade hyran:

-Jag har inga synpunkter på den kostnaden. Vi får förhålla oss till den. Ur verksamhetssynpunkt vore det idealiskt om det fanns is året runt. Men är det förenat med sådana här kostnader kan man ifråga sätta det, som skattebetalare.

För bandyhallen och ishallen tillsammans betalar Örebro kommun en årshyra på på drygt 20 miljoner kronor till ägaren, den kommunala bolaget Örebroporten. ÖSK Bandy och ÖSK Ungdom är de två stora hyresgästerna i bandyhallen, och betalar tillsammans 210 000 kronor i säsongshyra, skriver SR P4 Örebro.

Helene Lis är kultur- och fritidschef. Hon har en annan syn på frågan:

–Det finns anledning att höja blicken. Har vi en ishall kanske vi ska ha den öppen året runt. Det kan stärka Örebro som idrottsstad. Frågan är definitivt värd att diskuteras, säger hon till SR P4 Örebro.

Läs också