Vit fläck på väg bort! Nu spolas bandyis på Bergnäsets IP i Luleå

En vit fläck på bandykartan är på väg att raderas. Näst på tur är Luleå. Det är konstgräsplanen på Bergnäsets IP som spolas upp just nu för att bli en isyta där allmänheten kan åka i första steg. Bergnäsets AIK planerar även för en satsning på bandy – vilket uppmärksammas i Kuriren.

Målet är att under vintern få i gång en ungdomsverksamhet på prov under vintern. I september hade föreningen ett möte och inför mötet då var bl a målet att hitta bandyintresserade och även hitta för att yta för is spolning av is i vinter någonstans i Luleå. Redan nu är det målet uppfyllt när Bergnäsets IP spolas.

>Uppdaterat<
Bandyworld kontaktade Jens Lundqvist, ordförande Bergnäsets AIK, om satsningen via mejl.
Hur ser intresset och planerna ut för vintern och på sikt?

– Mycket i år handlar om att testa både verksamhet och anläggning. Vi har redan 4-5 ungdomsledare klara efter att ha annonserat och kommer mot bakgrund av det starta två ungdomsgrupper efter jul är det tänkt efter att kört tre gånger skridsko/bandyskola nu innan jul. Samtidigt testar vi att sola is på stora konstgräsplan, något som vi inte gjort tidigare. Vi har tagit lärdom at andra föreningar och haft en bra dialog med kommun, bandyförbundet (Pierre Roos) och Kalix Bandy. Även de som var inblandad i senaste Luleåföreningen, Luleå bandy, har varit behjälpliga. Vi ska också få tillgång till en ismaskin via Luleå Hockey.

– Om bara intresset finns och anläggningen passar verksamheten så kommer vi fortsätta köra kommande säsonger är det tänkt och då såklart bygga upp verksamheten eftersom. Vi har på idéstadiet tänkt hitta på lite evenemang såsom att göra något ”iskopplade” evenemang när ”Holländska veckan” är i Luleå under februari då det är tävlingar på naturisen i stan samt att kanske till ett kommande år bjuda hit ett lag från området att spela seriematch eller liknande. //

 

Bergnäsets AIK, BAIK, grundades 1933 och är en breddförening med fem sektioner: fotboll, innebandy, skidor, orientering och motion. Utöver vår idrottsverksamhet driver vi även ett eftermiddagshem för ungdomar som går från årskurs 3 till årskurs 6 beläget intill vår anläggning Bergsvallen. Det är motionssektionen som drar i satsningen inom Bergnäset. Som stöd har man i samarbetet Kalix Bandy, Svenska Bandyförbundet och RF-SISU.

 

Läs också