SM Kvartsfinaler: Västerås befarar ännu sämre is på söndag

Etikett BW 2014

ABB ArenaDet är upprört i VSK-lägret efter tisdagens match mot Villa Lidköping. Isen är för dålig i ABB Arena. De kallade den för seriens sämsta och sa att det var som att ”försöka åka i smör”, skriver VLT.

Västerås SK som fick flytta sin kvartsfinal till på söndag tillföljd av bilmässa på lördagen befarar ännu sämre is då tillföljd av att arenan då värms upp.
– Vaktmästarna kommer att få jobba som satan för att få ordning på isen under den korta tiden de har på sig. Men allvarligt talat, vad har de ens för chanser att få den bra under de här omständigheterna? Det vore fantastiskt om de klarade av det men precis som spelarna sagt tidigare så var isen dålig redan innan. Jag har svårt att se att den ens kommer att vara i sådant skick på söndag som den var mot Villa, säger VSKs sportchef Michael Campese till tidningen.

Tränar troligen i Uppsala

Västerås SK har inte tillgång till ABB Arena från och med i kväll och fram till söndag på grund av bilmässan.
– Det här är ju bara sorgligt och det hade jag tyckt vilken förening det än hade drabbat. Nu var det vi den här gången men det hade varit precis lika illa om det hade varit VIK eller Västerås-Irsta till exempel, säger VSK:s klubbchef Michael Campese till VLT.

Lösningen blir troligen att laget åker och tränar i Relitahallen i Uppsala i morgon och sedan tränar utomhus på Hakonplan på lördag.

– Spelarna tror fortfarande inte att det är sant. Jonas Nilsson sa till exempel att inte nog med att vi har seriens sämsta is, nu får vi inte ens träna på den, säger Campese.

Läs också