SM: Villa har 2-0 mot Edsbyn – Broberg kvitterade till 1-1

980x240_FINALEtikett BW 2014
24 Mikael Nilsson Broberg svarade på måndagen för en makalös vändning. I 80:e matchminuten ledde SAIK med 2-5. Broberg reducerade till 4-5 och kvitterade på en straff på övertid. Magnus Fryklund avgjorde matchen när han gjorde 6-5 på en hörna på övertid. Därmed är det utjämnat i kvartsfinalserien till 1-1 i matcher. Sandvikens Mikael Nilsson bars ut på bår i samband med Broberg fick straff i 90:e matchminuten. Villa Lidköping bortaslog Edsbyn och har 2-0 i matcher inför torsdagens tredje match i Lidköping.

Magnus Muhrén är tillbaka från sin skada och detta med besked. Idag såg han ut att ha avgjort matchen mot Broberg Söderhamn med sina tre mål. Det var Erik Pettersson som gav SAIK ledningen, men det dröjde till 35:e matchminuten. Broberg höll spelet uppe och var med i matchen. Martin Söderberg kvitterade för Broberg strax före halvtidsvila till 1-1. I andra halvlek gav Jonas Engström roberg ledningen (48), men sedan klev Magnus Muhrén in i målprotokollet. Erik Säfström hittade Magnus som stänkte in kvitteringen till 2-2 (50). Lika distinkt var inte 2-3 målet när Magnus Muhrén fick in bollen (70). Magnus Muhrén ökade på till 2-4 på ett hörnskott och när Cristoffer Edlund gjorde 2-5 (80) trodde de flesta att matchen var över. Broberg gav inte upp. Två reduceringar genom Erik Jonsson (82) och Stefan Larsson (88). Dramatiken var inte över. Sandvikens AIKs Mikael Nilsson skadade sig i slutet av matchen i samband med att Broberg fick en straff. En straff som Stefan Larsson slog in (96). Broberg gjorde mål på hörna alldeles i slutet av matchen. Det var Magnus Fryklund som gjorde det matchavgörande 6-5 målet (99). Dennis Wasberg, målvakt i Broberg var förstås nöjd efter matchen: Grattis till segern. – Tackar! Hur vill du kommentera segern, vad är det som händer? Bara att det är så skönt att vi visar sån moral och kämpar oss till lite stolpe in. Nu lever serien i allra högsta grad igen!

Edsbyn sm VillaSMEdsbyn satte hög press på Villa Lidköping inledningsvis i första halvlek och skapade flera bra chanser med bland annat ett ribbskott. Jakob Säleby i Villamålet gjorde många bra räddningar. Det var annars Daniel Andersson som hade matchens första riktigt stora chans när han satte bollen i stolpen. Trots Edsbyn dominans var det Daniel Andersson gjorde det första målet. Detta efter att han på egen hand åkte igenom Edsbyn på sitt karaktäristiska sätt och satte 0-1. Detta efter en halvtimme spelat av matchen. Villa visade effektivitet när man ökade på till 0-2 på sin första hörna genom Martin Johansson (38:e matchminuten). Målet kom efter att Villa började sätta lite högre tryck på Edsbyn. Villa ökade på till 0-3. Målet kom efter att Edsbyns Mattias Andersson tappade bollen i ett uppspel vilket Villa inte var sena att  utnyttja. Jesper Bryngelsson tar bollen och spelar fram Petter Björling till 0-3 (46).
Den första halvleken avslutades med gruff. Detta efter att Felix Persson sköt ett frislag mot Villaspelare efter slutsignalen. Två man i vardera lagen fick inleda andra halvlek på utvisningsbänken. Det utnyttjade Edsbyn på bästa sätt och reducerade två gånger om genom Mattias Hammarström (46) och på hörna genom Fredrik Åström (49). När så Daniel Andersson fick komma in efter utvisningen ökade han på ledningen till 2-4 (56). Edsbyn fick ingen ordning på spelet efter målet. David Karlsson ökade på till 2-5 efter fin framspelning av Lars Fall. 75:e matchminuten drogs Daniel Andersson ner i straffområdet och en straff borde inte ha varit långt borta. I anfallet efter fick Edsbyn en hörna som Mattias Hammarström utnyttjade till 3-5 (76). Edsbyn skulle komma lite närmare när Simon Jansson reducerade till 4-5 (85), men Villa ökade på till 4-6 omgående genom Jesper Eriksson (87).

Matchen blev som Villatränaren Magnus Nordin förutsåg med ett aggressivt högt spelande Edsbyn. Fick ni matchen dit ni ville? – Edsbyn fick nog matchen dit dom ville snarare. Men vi krigar till oss 2-0 i matcher. Vi är effektiva, visst, men det är ett av våra signum, kommenterar Magnus efter matchen som lyfter fram Villamålvakten Jakob Säleby som banans kung.

Matchfakta
Broberg Söderhamn – Sandvikens AIK 6-5 (1-1)

B/S: Martin Söderberg, Jonas Engström 2, Magnus Fryklund, Stefan Larsson 2, Erik Jonsson
SAIK: Erik Pettersson, Magnus Muhrén 3, Christoffer Edlund
Utvisning: B/S 5×10 SAIK 6×10
Straffar: B/S 2/3 SAIK 1/1
Hörnor: B/S 2/8 SAIK 0/4

Edsbyn – Villa Lidköping 4-6 (0-3)
EIF: Fredrik Åström, Mattias Hammarström 2, Simon Jansson.
VBK: Daniel Andersson 2, David Karlsson, Petter Björling, Martin Johansson, Jesper Eriksson
Utvisning: EIF 3×10 min VBK 2×10
Straffar: EIF 0/0 VBK 0/0
Hörnor: EIF 2/10 VBK 1/6

Läs också