Spelarnytt: Mikael Nilsson borta för säsongen

24 Mikael Nilsson Sandvikens AIKs Mikael Nilsson har spelat färdigt för säsongen. Senan till stora lårmuskeln var av, Micke har opererats idag och det blir en lång konvalescens.

Det var i slutet av den andra kvartsfinalen mot Broberg på måndagskvällen som olyckan inträffade. Det var en olyckshändelse i en situation som aldrig ska uppstå där SAIK:s målvakt Abbe Bodin och försvarsspelaren Mikael Nilsson krockar och en skridsko träffar Mikaels lår väldigt olyckligt.

Skridskon tog illa och skar ett djupt jack i låret och senan som håller upp stora lårmuskeln har gått av. Mikael har nu opererats och operationen har gått bra. Han kommer nu att ha gips i två veckor och därefter en skena. Det kommer att ta tid innan Mikael är tillbaka och prognosen säger 2-3 månader innan han kan börja rehab träna lätt.

– Mikael har gjort en fantastiskt bra säsong och vi lider med honom att han inte kommer att kunna vara med nu på slutet. Han ska vara väldigt nöjd med det han har gjort den här säsongen, säger tränaren Stefan Söderholm i ett pressmeddeland.

Läs också