Slutspelet: Femte avgörande kvarten!

980x240_FINALEtikett BW 2014
Mikko Aarni gör slutspelscomeback! Magnus Muhrén är magsjuk.

Västerås-Vänersborg och Sandviken-Broberg gör upp de sista två semifinalplatserna när femte och avgörande kvartsfinalerna spelas i kväll. Slutspelsdramatiken ska givetvis i första hand att följas på plats, men TV4 Sport sänder matchen direkt.

Västerås SK och Broberg Söderhamn kvitterade i kvartsfinalserien i helgen. Västerås har hämtat upp ett 0-2-underläge till 2-2 i matcher inför tisdagskvällens avgörande mot Vänersborg medan Broberg har vänt underlägen två gånger till seger mot SAIK på hemmaplan.

Ted Bergström Hur är läget frågar Bandyworld Västerås SKs Ted Bergström ett par timmar före matchstart:
– Bara bra! Ska bli häftigt att spela. Har personligen aldrig varit så nära att få spela en semifinal så det ska bli häftigt!

Christoffer Fagerström finns med i IFK Vänersborgs laguppställning i kväll mot Västerås SK. Vänersborg vill inte avslöja hur det är med Christoffers skada.

Broberg har Sandviken på bortaplan. Broberg är säsongens överraskning. Tappade Ted Bergström till Västerås SK och Janne Hauska till Kungälv där Jonas Engström från Ljusdal och Martin Söderberg från Edsbyn kom in. Jonas Engström är Brobergs vassaste målskytt under säsongen med 24 mål.

Skadorna har kommit och gått för Broberg under hela säsongen. Trots det har man nått slutspel. Rolf Larsson spelade inte i lördagens match, men finns med i kväll. Broberg får däremot klara klara sig utan Jonas Nygren i kväll. Jonas fick lindrigt matchstraff senast tillföljd av tre utvisningar.

Sandviken saknar Mikael Nilsson. Spelande SAIK-tränaren Stefan Söderholm säger så här till GD.se före matchen:
– Det är såna här matcher som är roliga att spela. Jag är övertygad om att alla kommer att kliva fram i den här matchen. Dom är duktiga på att ställa om, så det gäller att vi är noggranna i passningsspelet.

Läs också