Slutspel: Västerås chockade Hammarby

980x240_FINALEtikett BW 2014

Västerås tog kommandot i semifinalserien mot Hammarby. Ett riktigt bra Västerås mot ett blekt Hammarby. Ted Berström i Västerås SK tyckte det var lagets bästa insats för säsongen. – Ja absolut vår bästa. Helt makalöst bra start! Men långt ifrån att man kan slappna av men bättre start kan vi inte få. Ted var även nöjd med sin egen insats. – Var förmodligen min bästa insats i VSK tröjan hittills också. Det blev två mål och målgivande passning för hans egen del.

Hammarbys lagkapten Stefan Erixon kommenterade matchen så här på frågan om man var överraskade över Västerås spel? – Nja. Tycker mer dagens resultat berodde på att VSK var bra men att vi absolut inte kom upp i nivå. Besviken att vi inte kan göra det bättre i en semifinal på hemmaplan. Vi var passiva i försvarsspelet och när vi fick våra lägen i första var vi inte tillräckligt heta. Vi laddar om och på måndag är det en ny match! Stefan lägger till att Västerås SK vann helt rättvist.

Västerås gick upp till en 0-4 ledning i första halvlek och gick upp till 0-6 innan Hammarby fick in första bollen bakom Andreas Bergwall i Västerås målet. Målet kom först i 82:a matchminuten.

Hammarby Västerås SK 3-6 (0-4)
HIF: Ulf Einarsson, Patrik Nilsson, Markus Kumpuoja
VSK: Jonas Nilsson 2, Tobias Holmberg 2, Ted Bergström 2
Utvisningar: Hby 4×10, 1×5 VSK 4×10
Hörnor: Hby 1/7 VSK 1/13
Straffar: Hby 0/0 VSK 0/0
Publik: 3 826

Läs också