Elitseriekvalet: Eskhult avslutar karriären med knäskada

20 Andreas Eskhult SiriusAndreas Eskhult skadade sig i kvalmatchen mot Tillberga och ett ledband i knät är av och att hans bandykarriär ser ut att avslutas på ett abrupt sätt.
– Det är inte troligt att jag spelar mer, säger han själv till Uppsala Nya Tidning.
UNT skriver att med fem minuter kvar av matchen mot Tillberga i onsdags åkte Andreas Eskhult på en smäll mot knät. Han spelade vidare i smärtor. I efterhand visade sig skadan vara allvarlig och det troliga är att Andreas tillfälliga comeback tvingas avbrytas tidigare än väntat.

– Det är inget vidare. Det blir förmodligen svårt att spela mer, säger Andreas som ändå ska Eskhult försöka spela. – Det finns skydd som jag ska pröva, men det är inte troligt att jag spelar mer. För någon månad sedan hade det inte gjort så mycket, när jag ändå skulle sluta. Men så här bra som jag kände mig i ryggen i onsdags har jag inte känt mig på två år. Så därför är det desto mer trist nu, säger Andreas Eskhult.

”Känns som att de medvetet försökte skada våra spelare”

Efter att Andreas Eskhults skada fastställts briserar Olle Gabrielssons känslor gentemot Tillberga.
– Känns som att de medvetet försökte skada våra spelare, säger Sirius tränare till tidningen.

Efter onsdagens möte med Tillberga var det flera i Siriusläger som menade att matchen som spelades var ful. Och det har inte släppt, skriver UNT. ”Det är helt otroligt hur det kan tillåtas den typen av spel” säger Olle till tidningen.

– Så här i efterhand känns det helt åt helvete, det där ska inte höra hemma på en idrottsarena över huvudtaget, uttrycker Siriustränaren.

Tillbergas tränare, Thomas Engström: – Jag såg inte alls det. Jag har ingen bild av någon situation där han kolliderade med någon, men ska man gå in på det kan man säga att vi också fick en skada. Kim Barklund fick en sena avskuren i fingret, men det är en olyckshändelse.

Någon fråga om fult spel tycker inte heller Engström att det var.
– Jag tycker inte att det var medvetet fult spel från något av lagen. Hade det varit så hade domaren tagit hand om det. Jag tror inte att Sirius är van att möta ett lag med sådan kroppsfysisk bandy.

Läs också