Slutspelet: Hammarby har kvitterat mot Västerås

980x240_FINALEtikett BW 2014

Hammarby har reducerat till 1-2 i semifinalserien efter 5-3 inför 4 067 åskådare.

Hammarbys spel fortsatte att hacka i kvällens match och slog bort mycket bollar. Västerås satte högt tryck på Hammarby och höll i bollen bra i inledningen av matchen. Landslagsspelarna i Hammarby nådde inte upp till Tobias Holmberg, Johan Esplund och Ted Bergströms nivå.
Strax före första halvtimmen började Hammarby få ordning på sitt spel och tog successivt över matchen.
Målet kom också. I 30:e match minuten och Stefan Erixon sköt i stolpen där Ulf Einarsson höll sig framme och kvitterade.
Hammarby behöll initiativet och skapde några riktigt bra chanser att ta ledningen. Men…
Oskar Gröhn kommer runt på höger kanten och lägger in 1-2 strax före halvtidsvila. (43) Pekka Rintala spelade fram.

Hammarby kvitterade i inledningen till 2-2 efter att Anders Persson spelade fram Patrik Nilsson som fick sätta bollen i mål (51). Strax senare skulle Hammarby ta ledningen för första gången i matchen. Det var Jonas Enander som gjorde målet efter att Adam Giljam spelat fram honom i ett bra läget.

Domare Håkan Sjösten hittade två chanser att visa ut Johan Esplund och tog också dom. Johan blev utvisad två gånger inom loppet av tre minuter! Med den bedömningsnivån vad gäller utvisningar så skulle inte motståndarlagen till Johan Esplund inte ha några spelare kvar på banan. Detta med tanke på alla de slag, efterslängar m m som Johan Esplund utsätts för i match efter match.

Stefan Erixon 4-2 en läckert mål där han satte fullfart och drog in i straffområdet och satte bollen i
krysset. Efter målet tappade Hammarby initiativet och med Johan Esplund på isen kunde Västerås sätta tryck framåt.
Oscar Gröhn slog in en boll i strafffområdet som hamnade framför Holmberg som satte reduceringsmål 4-3. Väseterås hade därutöver riktigt fina lägen att få till en kvittering. Bland annat hade Ted Bergström ett mål som blev bortdömt för hög klubba. I stället var det Stefan Erixon och Hammarby som fick sätta punkt för matchen med ett 5-3 mål på straff.

Hammarby Västerås SK 5-3 (2-2)
HIF: Stefan Erixon 2, Jonas Enander, Patrik Nilsson, Ulf Einarsson
VSK: Johan Esplund, Tobias Holmberg, Oscar Gröhn
Utvisningar: Hby VSK
Hörnor: Hby VSK
Straffar: Hby 1/1 VSK 1/1
Publik: 4 067

Läs också