Arena: Uppsalapolitikerna sa ja till ny arena


Uppsalapolitikerna i kommunstyrelsen sade i dag ja till 450 miljoners projektet med ett tillägg. En isbana för bandy och allmänhetens åkning som ska ligga intill arenan ska utformas så att den går att förses med läktare för upp till 3000 personer.

– Vi tror att det är nödvändigt i övergången mellan fotboll och bandysäsongerna då behoven för de båda sporterna överlappa varandra om de ska samsas på en arena. Det finns enkla läktare att hyra in som går att använda. Då kan bandymatcher spelas på isplanen under en övergångstid enligt de krav som Bandyförbundet ställer, säger kommunalrådet Cecilia Forss (M) till UNT.se.

–  Bandyförbundet och Sirius bandy har i ett brev nu i februari förklarat att det inte går att samsas på en arena. Då anser vi att det är bättre att bygga två arenor. Bandyn får en arena med tak och slipper konflikter med fotbollen. Den nya arenan är ju främst en fotbollsarena, säger miljöpartiers kommunalråd Maria Gardfjell som föreslog en bandyarena med plats för 3 000 åskådare.

MP räknar med att taket ska sänka bandyarenans energikostnader. Genom att skrota planerna på en bilbro och ny väg över området anser partiet att det bli mer utrymme för de båda anläggningarna, skriver UNT.se

Läs också ”Bandyn kastas ut”

Läs också