Tränarnytt: Brodén lämnar Hammarby

980x240_FINAL

Magnus BrodénI fjol stod Magnus Brodén som vinnare på Friends Arena när Hammarby vann SM-guld. Det var första året som tränare för Hammarby. Året dessförinnan tog Magnus upp IFK Motala till Elitserien. Nu kliver Magnus av.

– Det har varit ett jättesvårt beslut att fatta. Jag har funderat ganska länge. Jag har älskat att träna det här laget, som dessutom hör till klubben i mitt hjärta sedan jag var tio år gammal. Jag är oerhört tacksam för att ha fått möjligheten att träna Hammarby under de här två åren. Jag kommer inte att träna något annat elitlag i bandy, det skulle kännas fel och konstigt.

– Jag slutar främst av personliga skäl. Men det är klart att det har påverkat att förhållandena varit så långtifrån idealiska. Avsaknaden av de träningsmöjligheter som en hall ger har gjort det otroligt jobbigt för både spelare och ledare i Hammarby. Våra prestationer den här säsongen, med vinst i både Svenska Cupen och Elitserien, och en semifinal i slutspelet, som med lite tur hade kunnat bli final som förra året, är egentligen alldeles otroligt bra med såna förutsättningar.

Läs också