Kvartsfinalrepris

Spela bandy på Oddset? Svenska Spel

Dagens matcher framförallt Edsbyn som tar emot Villa Lidköping. En repris på fjolårets kvartsfinal. Edsbyn höll inte riktigt senast och Villa Lidköping kommer utvilade och har inte spelat sedan i fredags förra veckan. Då slog man Boltic Göta.

I Allsvenskan möts exelitserielaget Katrineholm mot årets favoritlag i norrgruppen, Ljusdal. Västanfors mot Skutskär en klassiker som tilldrar sig lite extra intresse, men Västanfors hör inte till favoriterna i år. Örebro är favoriter mot Rättvik och Finspång tippas ta en ny tvåpoängare borta mot Borlänge. I går slog Finspång Falu BS. Köping och Kalix blir en intressant match och bra värdemätare för båda lagen.

I södergruppen åker Surte till Åtvidaberg. Surte är storfavorit i matchen. En mer ovissmatch är mellan GAIS och Tranås. Tranås har ett bra lag, men GAIS är klara favoriter. Live kamera. Vätternderby mellan Motala och Jönköping. Motala för ses som favoriter IFK laget har höjt nivån ett snäpp i år och är med och hotar om elitseriplats. Otterbäcken har inte fått behålla sina duktigaste juniorer som man nådde stora framgångar med för ett antal årsedan. Laget får det tufft i år och Blåsut är ingen bortkommen nykomling i årets allsvenska. Mosserud möter Nässjö. Här förväntas Nässjö ta en tvåpoängare. Slutligen är det västsvensktderby mellan Gripen och Lidköpings AIK. För ett par årsedan kvalade LAIK till Elitserien och var ytterst nära att nå dit istället för Katrineholm. Gripen föll som bekant ut ur Elitserien i fjol. De bästa Lidköpingsspelarna finns förutom i Villa förstås, i Boltic och Gripen!

Damallsvenskan startar med två matcher. Sandvikens AIK tar emot AIK och IFK Nässjö spelar mot Kareby. Tränarna i damallsvenskan tror att det blir ett nytt lag som erövrar dambandytronen i mars. Fem av sju tränare håller Kareby som guldfavorit inför säsongen som startar på lördag.

Elitserien
16:00 Edsbyns IF – Villa Lidköping

Allsvenskan – Norra
14:00 Örebro SK – IFK Rättvik
15:00 Katrineholm VBS – Ljusdals BK
15:00 Borlänge/St.Tuna – Finspångs AIK
15:00 Västanfors IF Bandy – Skutskärs IF
15:00 Köpings IS – Kalix BF
Allsvenskan – Södra
13:15 GAIS Bandy – Tranås BoIS Live Kamera
14:00 Åtvidabergs BK – Ale-Surte
14:00 IFK Motala – Jönköping Bandy IF
14:00 Otterbäckens BK – Blåsut
14:30 Mosseruds GF Bandy – Nässjö IF
15:00 Gripen Trollhättan BK – Lidköpings AIK
Damallsvenskan
13:00 Sandvikens AIK – AIK Bandy
13:30 IFK Nässjö – Kareby IS

Läs också