Sixtensson ny tränare i Villa

VillaJohan Sixtenson efterräder Magnus Nordin.  Villa Lidköping BK har gjort klart med ny huvudtränare för den kommande säsongen. Johan Sixtensson tar över efter Magnus Nordin och kommer att assisteras av Mattias Nilsson och Martin Arvidsson.

– Vi ser detta som en mycket spännande lösning. Vårt elitlag kommer nu att ledas av tre Lidköpingskillar som alla har rötterna i Villa, säger klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Johan Sixtensson har själv spelat inte mindre än 198 elit- och slutspelsmatcher för Villa. De tre senaste åren har han tränat Gripen Trollhättan. Både i år och ifjol var han bara minuter från att föra upp Gripen till elitserien.

– Detta ska förstås bli jättekul och det känns som en förmån att få bli huvudtränare för Villa. Givetvis är det särskilt inspirerande att få komma tillbaka som tränare för klubben i mitt hjärta, säger Johan.

Johan, Martin och Mattias har spelat tillsammans och känner varandra väl.

– Det spelar givetvis stor roll. Jag hoppas att vi tillsammans kan göra något riktigt bra, säger nye Villatränaren i en kommentar.

Faktum är att alla tre i den nya tränarstaben fostrats av bandyprofilen Per-Anders ”Nöne” Gustafsson. Villa Lidköping uttrycker vikten av fortsatt satsning på unga spelare från de egna leden.

– Där vet vi att denna lösning är rätt. Att vi dessutom kan rekrytera tränare med rötterna i klubben känns mycket bra, säger ”Sparris” Johansson.

Avslut med Magnus Nordin

Magnus Nordin och Martin Nillson Ari HolopainenDet blir alltså ingen fjärde säsong för Magnus Nordin, till höger nederst, som tränare för Villa Lidköping BK. Klubben och Magnus har gemensamt bestämt att avbryta samarbetet. Efter fjolårets säsong tackade Ari Holopainen, till vänster i bild, för sig. Mattias Nillson, till höger högst upp, finns kvar även nästa säsong.

Att bo i Trollhättan, arbeta i Uddevalla och vara tränare för ett elitlag i Lidköping har inneburit en krävande situation för Magnus och bidragit till beslutet.

– Det har givetvis varit påfrestande både för mig och omgivningen. Bara sedan november har jag kört 1 800 mil med bilen. Ändå känns det vemodigt att lämna Villa Lidköping, som är en fantastisk välorganiserad förening med en härligt entusiastisk publik, säger Magnus.

Magnus har varit bandytränare i 19 säsonger i rad, men nu talar mycket för att det blir time out för bandy det kommande spelåret. De tre senaste åren har han också varit förbundskapten för U 23-landslaget, men nu pekar allt på att förbundet av ekonomiska skäl lägger ner U 23-laget.

Aktuell bok

command-authorityManuset till annekteringen av Krim och Rysslands ”nära utland” skrevs redan förra året av kalla krigets och spionromanernas mästare Tom Clancy. I boken Command Authority börjar införlivandet av Krim med destabilisering, provokationer och brutalt maktspel – precis vad många av Rysslands grannar i dag är livrädda för.
Adlibris

Läs också